JazzMa

Friss Hírek

Ruby Tuesday2024. május 14.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Több mint 800 ezer látogatót köszönthetett a Zene Háza az év eleji megnyitása óta - 2023-ban is a zenei sokszínűség és az élményalapú ismeretterjesztés lesz a Ház elsődleges célja

Mára több mint 800 ezren jártak a Zene Háza épületében, amely alig 10 hónap alatt több rangos nemzetközi díjat is bezsebelt. Az elmúlt időszakban több mint 500 megrendezett programjával, folyamatosan teltházas állandó kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásaival a Ház Budapest meghatározó helyszínévé vált. A látogatók a következő hónapokban sem maradnak újdonságok nélkül. A felfedezést segítik a mai naptól kapható bérletek is.

magyar-zene-haza.png


„A Zene Házában mindig történik valami, minden pontján megszólal a zene. Tartottunk már koncertet az előcsarnokban, a közösségi lépcsőn, a kávézóban, a kiállítótérben, a hangdómban, de volt, hogy az egész épület egy zenei labirintussá változott. A jövő évben is folytatódnak közkedvelt sorozataink, köztük a Város a Házban is, harmadik alkalommal Székesfehérvár zenei élete mutatkozik be, valamint a Muzsikusok Kávéháza. A Zene Háza sokszínűsége megmutatkozik a változatos műfajokban és programokban, valamint abban, hogy a babáktól az aggastyánokig minden korosztály, zenei előképzettségtől függetlenül megtalálja itt a kedvére valót. Egy kis nyitottságért cserébe bárki új zenei felfedezést tehet nálunk” – fogalmazott Batta András, a Zene Háza ügyvezető igazgatója.


magyar-zene-haza-mohai-balazs-3x9a6064-hdr.jpg

Fotó: Mohai Balázs


„Az első év tapasztalataiból sokat tanultunk, de a jövőben is nagy terveink vannak. Az egyik folyamatban lévő programunk például a házban az esélyegyenlőség még szélesebb megteremtése. Azon dolgozunk, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek vehessen részt a foglalkozásainkon, kiállításainkon” – mesélte Horn Márton, a Zene Háza intézményigazgatója. A jövő évtől a Ház zenepedagógiai programjainak 10%-a látás- és hallássérült iskolás csoportok fogadására készül, a gyerekek speciális pedagógiai foglalkozásban részesülnek, további célkitűzés, hogy a kiállítások hangrendszerében erre külön audio-narrációs sáv kapjon helyet, de a honlap képernyőolvasó funkciója is kialakítás alatt van.

„Szakmai partnerekkel is folyamatosan keressük az együttműködéseket, a Hangdóm különlegesen összetett hangtechnikai megoldása például nagy lehetőséget jelent a szakmai képzésekben. A MOME és a Zeneakadémia tantervbe illesztett órái mellett jövőre a Berlini Művészeti Egyetem hallgatói mesterképzés keretében vehetnek részt egy kurzuson a Dómban” – mondta Horn.

A Ház különböző szintjein más-más formában kínál zenéhez kötődő programokat, szem előtt tartva küldetését.  Közvetlen és interaktív programjai új zenei élmények felfedezésére ösztönzik a látogatókat, míg a magyar és nemzetközi fellépőket bátran bíztatja kísérletezésre, műfajhatárok átlépésére, társművészeti együttműködések kialakítására

 A jövő év első negyedévében izgalmas válogatással készülnek a zenei szerkesztők: fellép az elektronikával is flörtölő, kortárs brit jazz egyik legjobb zenekara, a Comet Is Coming, de több, rég nem látott legendás zenekarnak is helyszínt ad a Ház az év elején: itt tér vissza a legendás jazz-zenekar, a Gadó Gábor Francia Quartet.


gado-gabor.jpg

Fotó: Müpa


A koncertprogramokra a mai naptól műfaj-tematikus bérletek is vásárolhatók. Hamarosan Zene Háza Ajándékutalvány is kapható lesz, mely fél éven át bármely programra beváltható.

Ilyen volt a második félév a Házban

Nyáron debütált a szabadtéri színpad, ahol fiatal, feltörekvő tehetségeknek is helyet adva közel 100 ingyenes program várta a látogatókat.

A Tálas Áron Trio Palya Beával és Szalóki Ágival első alkalommal állt össze ebben a formációban és adott teltházas koncertet.


talas-aron.jpg

Fotó: Barcsik Géza


Összefoglalva, 2023-ban is minden zeneszerető gyermek és felnőtt otthona lesz a Magyar Zene Háza, ahova minden érdeklődött nagy szeretettel várunk!

Vissza a hírekhez