JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dalos hangulatban

A Müpa kedd délutáni hangulatkoncertjén a Hárs Róza Quintet és a dal voltak a főszereplők. Az együttest zeneakadémiai hallgatók alkotják, ebben a felállásban most léptek először színpadra.

Az együttes tagjai:

Hárs Róza – ének, zongora

Csány András – gitár

Jákli Zsófia – basszusgitár

Baki József – dob

Nagy Martin – tenor- és baritonszaxofon, klarinét


hrq.jpg


A koncerten Hárs Róza szerzeményei („Confused”) és versmegzenésítése (József Attila: Gyermekké tettél) mellett jazz örökzöldek („Caravan”, „Fine and Mellow”), sanzon átdolgozás („La Mer”), latinos dallamok („Une notte a Napoli”) hangzottak el.

Talán a program vége volt a leginkább jazzes hangzású, előbb a "Twisted" című Annie Ross által 1952-ben vokalizált darab hangzott el, ami Wardell Gray 1949-es tenorszaxofon-szólójára íródott, majd befejezésül a „Don’t Be Cruel”, a hajdani Elvis Presley szám Dee Dee Bridgewater féle átdolgozását játszották.


hr.jpg


A koncerten négy nyelven is éneklő Hárs Róza fiatal kora ellenére nem ismeretlen, több alkalommal is lehetett már vele találkozni, például az utolsó jazz-combo verseny egyik zenekarának is tagja volt. A műsort Hárs Róza projektnek is lehetne nevezni, Ő volt a főszereplő, a zenekar többi tagja – kisebb szóló lehetőségek mellett – elsősorban a kíséretből vette ki a részét, de azért a „Twisted” előadása tenorszaxofon-szóló nélkül nem lett volna lehetséges.


vege.jpg

Vissza a hírekhez