JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Zsófia2024. május 15.
New Day2024. május 15.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Először fizet a közrádiós felvételek után ismétlési jogdíjat az EJI – Több, mint egymilliárd forint két új jogdíjra

Globális és hazai műsorszolgáltatókkal vívott évtizedes jogi erőfeszítések eredményeként az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) a világon az elsők között érvényesítette az előadók jogdíjhoz fűződő jogait az internetes elhangzások és az MTVA-s rádiós ismétlések területén. Az ésszerű kompromisszumok árán a rádiótól és a streaming társaságoktól kiharcolt, egy évtizedre visszamenőleg 75 ezer előadónak kifizetett jogdíjak összege a jogosultkutatás eredményével együtt meghaladja az egymilliárd forintot.

„Stratosphere”, avagy Szili Róberrt és Dorogi Ákos a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

A jazzdobolás kiemelkedő alakjai – 12. rész: Kovács Gyula

Tisztelt olvasó!
Kedvenc dobosaimat, dobos pályám meghatározó alakjait bemutató sorozatom az első évad végére ért, ez itt a 12. fejezet. Maloschik Robi bácsi kérésére (remélem, Önöknek sincs ellenvetése) jövőre folytatódni fog a sorozatom, hiszen van még jónéhány dobos a listámban, akikről szeretnék még írni. Az olvasói visszajelzések is nagyon pozitívak voltak mindig, amit hálásan köszönök ezúton is!

Újabb „Crescendo” változat, most Alex Hitchcock vendégjátékával

Tavasszal jelent meg az Oláh Krisztián Quartet második albuma „Crescendo” címmel, amelyen három számban Lukács Miklós is játszott cimbalmon. A lemez anyagát sok alkalommal játszották, többféle változatban is, még bigband-re áthangszerelve is hallhattuk a BJC-ben.

2×4 évszak, hogy TE is ott lehess!

Mindjárt itt a Karácsony, és mi csak egy dolog miatt írunk ismét így decemberben: rekordidő alatt lett teltházas a karácsonyi koncertünk!
Amit egyrészt nagyon köszönünk, másrészt teljesen megértünk, mert ha nem a színpadon állnánk, akkor mi is egészen biztosan mindent megtennénk, hogy valahogy bejussunk a Zeneakadémiára, hogy hallhassuk A négy évszakot öt szólamban, magyar szöveggel a Jazzation előadásában, az Erkel Ferenc Kamarazenekar kíséretével.

A Nagy Emma Quintet a 86. tatabányai DzsesSzerdán

A Nagy Emma Quintet december 14-én komplex, sokszínű, virtuóz, szeretetteljes hangzásvilágot ajándékozott a tatabányai közönségnek. Szerzeményeikben jazz-rockos, elrugaszkodó, elröpítő részek és a nyugalmat árasztó témák egyaránt hallhatóak voltak. Az átvezetések leleményesek, professzionálisak, mégis meglepőek. Az együttesben mindannyian zeneszerzők, az esten is mind az ötüktől hallhattunk kompozíciókat, stúdiólemezeiken 30 szerzeményből 13-at Nagy Emma írt. Rendkívül különleges énekhangja, intonációs technikája az első megszólalástól magával ragad - és az utolsón túl is visz magával.

Életműdíjat kapott Tommy Vig az EJI-től

Ünnepélyes keretek között vehette át a Magyar zene- és táncművészet kiemelkedő előadóművésze díjat Tommy Vig jazzmuzsikus, zeneszerző a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) és az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) közös rendezvényén.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések