JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Újévi jazz klub a Dr.Peller Jazzbanddel, sztárvendég Gyárfás István

2023.01.13., PÉNTEK 19:30 – Modern Café - Pilisvörösvár, Fő út 106.

Teltház előtt zajlott az újévi jazz klub Pilisvörösváron, ahol ezúttal Gyárfás István „Gyafi” volt a sztárvendége a klubnak, de a házigazda zenekar több tagjának egyéb irányú elfoglaltsága miatt további vendégzenészek csatlakoztak az esthez, ami így valódi örömzenéléssé alakult. Dobon Jeszenszky György működött közre a Tőle megszokott igen magas színvonalon, valamint Fodor Zsófia basszusgitározott. Hegedüs Zsuzsanna énekelt, dr.Dorogi Ákos zongorázott, és dr.Peller György szaxofonozott. Az eseten nagyrészt ismert standardeket adott elő a zenekar, de egy-egy saját szerzemény és különlegesség is elhangzott.


img-20230113-215251.jpg


A koncert a „Straighten Up and Fly Right” című Nat King Cole szerzeménnyel indult, amelynek témáját Hegedüs Zsuzsanna énekelte el, majd rögtön egy kiváló Gyafi gitárszólóval és Dorogi Ákos zongoraszólójával folytatódott, a közönség mindkettőt nagy tapssal jutalmazta.

Másodikként a „St.Thomas”-t vezette elő szaxofonon dr.Peller György, majd egy latin standard, Jobim-tól a „Corcovado” következett ismét Hegedüs Zsuzsanna énekével.

Ezután – tekintettel arra, hogy gitáros volt a vendégzenész – Wes Montgomery-től a „Road Song” következett, Gyárfás István nagyszerű „feeling”-gel adta elő a témát és a gitárszólót.

Majd egy újabb énekes szám, az „East of the Sun (and West of the Moon)” volt soron, ebben Hegedüs Zsuzsanna témát és témavariációt is énekelt.

A szünet előtti utolsó szám pedig egy magyar vonatkozású világhírű téma volt, a „Breezin’” amely a leghíresebb magyar jazzgitáros Szabó Gábor nevéhez fűződik. A dal George Benson előadásában vált közismertté, akinek 1976-os azonos című albuma tripla platinalemez lett, és ezzel az egyik legnagyobb kiadást megélt jazz album. A közönség kitörő örömmel fogadta az előadást, amelyben minden szólista kiváló hangszeres szólókat adott elő a jó hangulatú számban, illetve a ritmusszekció is megmutathatta szólisztikus képességeit, Fodor Zsófia basszusgitár-szólót mutatott be, Jeszenszky György pedig egy kiváló dobszólót.

A szünet után a zenekar az „All of Me” című standarddel folytatta a koncertet, amelynek témáját dr.Peller György szopránszaxofon játszotta el.

Majd Cole Porter-től a „Love for Sale” következett Hegedüs Zsuzsanna előadásában.

Harmadikként dr.Peller György szerzeménye, a „Blues from Space” hangzott el, majd pedig Fodor Zsófia vezette elő basszusgitáron a „Days of Wine and Roses” témáját, és játszott rá nagyszerű basszusszólót is.

Egy jazztörténeti esemény következett be Pilisvörösvár életében, dr.Peller György az „I Miss You Colorado Beattle” című szerzeményét adta elő, amelynek szaxofon témáját követően el is énekelte a szám szövegét.

Utolsó előttiként a „Take Five” című 5/4-es lüktetésű Paul Desmond standard következett, amelyet Hegedüs Zsuzsanna énekelt el, és énekszólót is előadott, valamint Gyárfás István játszott rá gitárszólót.

Az est befejező témája az „Almost like Being in Love” volt, ebben a témát követően ismét énkeszólót adott elő Hegedüs Zsuzsanna, majd Gyárfás István gitárszólót, dr.Peller György szaxofonszólót, dr.Dorogi Ákos zongoraszólót játszott.


img-20230113-194236.jpg


img-20230113-194251.jpg


img-20230113-194324.jpg


A közönség vastapssal jutalmazta az egész estés produkciót, ezért a zenekar még eljátszotta a „Now’s the Time” című Parker bluest, amelybe a közönség soraiból Medve Balázs is beszállt egy szájharmonika-szóló erejéig, a közönség nagy örömére.


img-20230113-215833.jpg

A fényképeket Horthyné Máté Annamária készítette.


A Gyémánt Jazz Klub következő klubkoncertje február 10-e, péntek lesz, a vendégművész felkérése folyamatban van.

Vissza a hírekhez