JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Mi újság? – Bolyki Tamás

Tamást a 2010-es évek közepén láttam először gitározni, a Bartók jazzkonzi egyik vizsgakoncertjén. 2021-ben szerepeltettem a Debreceni Jazz Napokon.

bolyki-tamas.jpg


1) Lassan 23 éves lesz, és rövidesen megjelenik az első önálló albuma. Hol vették fel?

Nagyjából egy éve ismertem meg személyesen Hunka Robit, a SuperSize Recording vezetőjét. Tavaly nyáron, amikor már reálissá vált a lemez anyagának felvétele, meséltem neki a műsorról, hogy mik a terveim, ő pedig szívesen beleegyezett, hogy ott, a SuperSize-ban dolgozhassunk, amiért nagyon hálás vagyok.


2) Mikor jelenik meg és melyik kiadó jelenteti meg? Ja, és mi lesz a címe?

A hivatalos lemezmegjelenés február 1-én lesz, reggel nyolc órakor a YouTube csatornámon (Bolyki Tamás Music), valamint a streaming platformokon. A Szikra Projekt a kiadó, aminek a csapatától rengeteg segítséget és támogatást kaptam. A lemez címe pedig: GPS.


3) Hány dal lesz a lemezen?

Hét dalból áll a lemez, és nagyjából 40 perc a játékidő.


4) Mesélne egyenként a témák inspirációjáról?

A “GPS” egy tematikus koncertműsor, aminek a témája: egy fiatal útkeresése a mai világban. Minden egyes dal egy olyan értéket, gondolatot, vagy akár emléket foglal magába, ami az én életemben egy tájékozódási pont.

Így az első dal, az “Expose” az elindulást, bemutatkozást mutatja be, ami a 2019-es Jazz Combo versenyen ezzel a szerzeménnyel elért sikert jelenti.

A második szám egy teljes örömzene, a “Follow That”. A dal arra emlékeztet, hogy milyen fontos a szeretete és élvezete annak a hivatásnak, amivel életünk egy nagyon nagy részét töltjük.

A harmadik szerzemény a “Nagymező utca”, amit Bolyki Sára unokatestvéremmel írtunk és adunk elő. A Nagymező utca régóta Budapest egyik híres pontja, de számunkra azért vált olyan fontossá, hogy egy dalt is szenteljünk neki, mert ott található a Bartók konzi, ahová mindketten jártunk. Ez az emlékekről, múltról szól, a Nagymező utca párhuzamában.

Aztán jön a “Left Behind”, amit Sebestyén Patrikkal (trombita) vettünk fel. Ez már egy “COVID-dal”, az első hullám alatt írtam, és egy akkor állandóan a fejemben szóló, nagyon aktuális dalnak a témáját használtam fel: a “Rejts most el” című keresztény énekét.

Van még egy COVID tétel, a “Look Up”, amit 2020 Karácsonyán írtam, ez lett a járvány miatti elkeseredettség ihlette “világégés” a lemezen.

Majd kicsit a jövőbe tekintünk a “Future Real”-lel, ami Bejan Norbert szerzeménye. Ez pedig az egyre csak fontosabb jövőbe vetett hitről szól, amit főleg nekünk, fiataloknak nagyon fontos mindig a szemünk előtt tartani.

Lezárásképpen pedig egy duó Parragi Rebekával: “Akarok én”. Ez, mint egy összegző a lemez végén, arról szól, hogy minden jó és rossz, ami történik velünk, folyamatosan alakít, formál minket. Rajtunk múlik, hogy épülni fogunk belőlük vagy sem, de ezek tesznek azzá, akik vagyunk.


5) Kik játszanak a lemezen?

Az alapfelállás majdnem minden dalban a Bolyki Tamás Quartet: Gyárfás Péter zongorán, Siklai István basszusgitáron, Fábry Adonisz dobon, én magam gitározom. Ez egészül Sebestyén Patrik játékával két tétel erejéig, valamint Csapó Krisztián “KRIZ” és Stencli Tamás fúvósokkal egy dalban. Illetve felvettünk két énekes szerzeményt: az egyikben Bolyki Sára ad életet a szövegnek, a másikban pedig Parragi Rebeka.


6) A jazz rajongók hol tudják megvásárolni a lemezt?

Először csak online felületeken szeretném megjelentetni a lemezt. Majd a tervek szerint a bemutatón meg lehet majd vásárolni a kézzel fogható példányokat, azt követően pedig rendelhetőek lesznek.


7) Mikor és hol lesz a lemezbemutató koncert?

A lemezbemutató koncert (ami a tervek szerint februárban lesz megtartva Budapesten) egyben műsor búcsúztató is, mivel hamarosan már az új koncertanyagommal fogok színpadra állni.


bolykiphoto.jpg


8) Gratulálok, nagyon jó lett a zeneanyag!

Nagyon köszönöm az interjút Robi bácsi, remélem, hogy a kedves közönségnek is tetszeni fog az album.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez