JazzMa

Friss Hírek

Kézdy Luca: MORNING AIR2023. május 29.
Beyond2023. május 26.

Hírek

Eseménydús Jazzation tavasz

Várallyay Katus ismét jelentkezik! – A szerk.

jazzation.jpg

A tavasz mindig nagyon eseménydús,

nincs ez másként idén sem! Közösen és külön-külön is sűrű időszakunk szokott lenni Húsvéttól június közepéig: tanítunk, tanulunk, világsztárok is ilyenkor szoktak Budapestre látogatni, úgyhogy koncertezünk és koncerteket hallgatunk.
A 2023-as tavaszunk pedig egy nagyon-nagyon intenzív műhelymunka, mesterkurzus és önismereti tréning egyben, közösen, és külön-külön: úgy is hívják az ilyesmit, hogy STÚDIÓZÁS.
December elejére tervezzük az új lemez megjelenését, és kedves Olvasók, Nektek lesz legeslegelőször lehetőségetek jegyet venni a lemezbemutató koncertre, mégpedig ebbe a terembe:

terem.jpg


Gondolhatjátok, milyen nagyon várjuk ezt az estét!...
De egy nagyon fontos, számunkra kedves projektet is hangzó formába öntünk: hamarosan megjelenik a Vivaldi: A négy évszak is CD-lemezen! A formátumot azért hangsúlyozzuk, mert jelenlegi koncepciónk szerint a digitális felületeken ebből csak ízelítőt adunk, és ezt a hangfelvételt fizikai formában lehet majd birtokolni a Kiválasztottaknak.
Gyönyörű dizájnnal érkezik, és limitált példányszámban jelenik meg a június 2-i kalocsai koncertre, ahol Baráti Kristóf lesz a hegedű szólista, és a csodálatos Erkel Ferenc Kamarazenekar kísér bennünket.
Az album darabszámáról még nem döntöttünk, úgyhogy az lenne a kérésünk, hogy ha mindenképpen szeretnél ebből a lemezből, jelezd nekünk egy válaszlevélben! (És még majdnem egy hónapod van, hogy előkeresd a CD-lejátszót!...)
(Aki nagyon szorgalmas és előrelátó, az azt is jelezheti, hogy a december elején megjelenő új albumunkból szeretne-e fizikai példány, és ha igen, hány darabot. A karácsonyi manócskák az előzetes igények alapján kalkulálnak példányszámot és kedvezményeket az aktívan válaszolóknak.)

És akkor még valamit elmesélünk:


"A Jazzation acappella együttesnek írt dalok már kicsit más kategória, velük lassan tíz éve dolgozom együtt, így általában már a közönség soraiban ülve sem izgulok koncert közben."


Ezt vajon kitől idéztük?
Annyit elárulunk, hogy klasszikus hegedűsnek készült (pontosabban fogalmazva mindenki úgy gondolta, hogy hegedűművész lesz belőle), de aztán az improvizatívabb zene és a zeneszerzés felé kanyarodott - és milyen jól tette!
Várallyay Petráról (Katus idősebbik húgáról) van szó, aki nélkül, nyugodtan kijelenthetjük, a Jazzation nem ott tartana, ahol most tart. A dániai versenyprogramunk négy dalából kettőt is neki köszönhetünk - egyet szerzőként, egyet (a kötelező versenydalt!) feldolgozóként írta nemcsak számunkra, hanem konkrétan ránk, és - ahogyan a lenti cikkben olvashatjátok - velünk kapcsolatban sem ott van vége az alkotói folyamatnak részéről, hogy elküldi a kottát, és sok szerencsét kíván mindenkinek a szólamához. Hanem még ott sincs vége a közös munkának, hogy eljön velünk a stúdióba, és producerként segíti a dalok útját az örökkévalóság felé.

És ami miatt ezt most elmeséltük, az az, hogy Petra szerzői est keretében mutatja be legfrissebb szerzeményeit a Magyar Zene Házában ma, azaz május 9-én kedden este fél 8-tól, és zárja le zeneakadémiai éveit (=diplomakoncert) saját művei premierje mellett egy Mozart-hegedűverseny előadásával. Nem mindennapi pillanatok, nagyszerű zenésztársak, és  ̶n̶e̶m̶c̶s̶a̶k̶ ̶a̶z̶é̶r̶t̶ ̶í̶r̶j̶u̶k̶ ̶e̶z̶t̶ ̶m̶e̶g̶,̶ ̶m̶e̶r̶t̶ ̶c̶s̶e̶r̶é̶b̶e̶ ̶b̶e̶l̶e̶j̶á̶t̶s̶s̶z̶a̶ ̶a̶ ̶F̶a̶l̶l̶ ̶L̶i̶k̶e̶ ̶R̶a̶i̶n̶ ̶i̶n̶t̶r̶ó̶j̶á̶t̶ ̶a̶z̶ ̶e̶g̶y̶i̶k̶ ̶i̶m̶p̶r̶ó̶j̶á̶b̶a̶,̶ ̶h̶a̶n̶e̶m̶ ̶m̶e̶r̶t̶ szerettük volna, hogy ennek részesei lehessetek.

petra-interju.jpg


Van még néhány jegy (egyenáras, érkezési sorrendes: a legjobb konstrukció, hogy a last minute vásárlók is a legjobb helyekre ülhessenek!), itt találjátok őket:Írjatok nekünk CD-példányszámokat, gyertek el Petra koncertjére, gyertek el június 2-án Kalocsára A négy évszakra, legyetek sokat a friss levegőn, mi pedig hamarosan megküldjük a decemberi lemezbemutató koncert linkjét.
Ó, és néhány új videó is várható!...
Ugye mondtuk, hogy eseménydús ez a tavasz?... :)

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez