JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 17.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A 60 éves Stúdió 11 jubileumi koncertje a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában (2023. május 27., szombaton 20 óra)

60 éves a Stúdió 11 -a Magyar Rádió tánczenekara-, amely 2007 óta Studio 11 Ensemble néven, az egyik legrangosabb magyar könnyűzenei és jazz együttes.

Elődjét, a Magyar Rádió Tánczenekarát 1948-ban Zsoldos Ernő és Zsoldos Imre  a Magyar Rádió felkérésére hozták létre.

img-4124.PNG

Stúdió 11 – Fotó: Szalay Zoltán (Magyar Zoltán)

A zenekar az elmúlt 60 év minden előadójával, színészekkel, énekesekkel dolgozott, hiszen minden felvétel a Magyar Rádióban készült.
Volt és jelenlegi tagjai között kiemelkedő jazz-zenészek egész sorát találjuk. Berkes Balázs, Tomsits Rudolf, Csepregi Gyula, László Attila, Rátonyi Róbert, Tóth Gyula, Csejtei Ákos, Barbinek Gábor, néhány név a sok közül.
Önálló, instrumentális repertoárjával a zenekar már a 60-as években fellépett a Montreux-i Jazz Fesztiválon és Európa-szerte, kísérte a kor sztár énekeseit, Vico Torriani-tól Adriano Celentano-ig.
Táncdalfesztiválok, TV szórakoztató műsorok állandó szereplője volt, “közreműködik  a Stúdió 11, Dobsa Sándor és Zsoldos Imre vezetésével”.
A mai zenekar a mostani sztárok állandó kísérője (Szulák Andrea, Vastag Tamás, Szőke Niki, Király Viktor, Malek Andrea, Koós Réka, Wolf Kati), emellett a zenekar jelenlegi összetételénél fogva nagyobb szerepet kap a jazz.
A Studio 11 Ensemble olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt, mint Billy Cobham, Peter Erskine, Victor Bailey, Frank Sinatra Jr., vagy a 16-szoros Grammy-díjas David Foster.
A zenekar 60 éve, helye és szerepe a magyar zenei életben kultúrtörténeti szempontból is meghatározó és izgalmas, történelmi korszakokon átívelő és túlmutató tevékenység.

A jelenlegi tagok: Rátonyi Róbert – zongora, Barbinek Gábor – harsona, Boegán Péter – dob, Csejtei Ákos – tenor- és szopránszaxofon, fuvola, Csizmadia Dávid – trombita, szárnykürt, Gátos Iván – szintetizátor, Kalmus Pál – bariton-, alt- és szopránszaxofon, Magyar Ferenc – trombita, szárnykürt, Nagy Balázs – alt- és szopránszaxofon, klarinét, Takács Donát – basszusgitár, Tóth Gyula – gitár, Zsoldos Dániel – ütőhangszerek.

studio11ensemble-photoshoot.JPG

Studio 11 Ensemble 2023 – Fotó: Zsoldos Katalin

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez