JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Bejelentették a szervezők a 2023-as Rozé, Rizling és Jazz Napok programjait. A sajtóeseményen köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, majd Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója és Zsandár Tamás, a Rozé, Rizling és Jazz Napok rendezvényigazgatója ismertették az idei zenei és gasztronómiai kínálatot.

rrj2.jpg

Rozé, Rizling és Jazz Napok július 7. és 16. között várja vendégeit Veszprémben tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. 

VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 13 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

A fesztivál szervezőinek célja a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett „minifesztivál” létrehozása, amely körbe veszi a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt igényes kikapcsolódást és élményt.

  • A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek
  • A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a „terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait
  • A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek

A Rozé, Rizling és Jazz Napokon kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok jó része jazz, de megjelennek a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly is. 
A Rozé, Rizling és Jazz Napok programja (A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.)

rrj-program.jpg

Vissza a hírekhez