JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. október 02.
London Brew: London Brew2023. szeptember 22.
Palágyi Ildikó: Körbeér2023. szeptember 21.

Hírek

Három Évszak nyárelőn

Pénteken, meglepően meleg nyári estén lépett volna fel a Négy Évszak formációt megtestesítő négy énekesnő a kísérő trióval a Budapest Jazz Clubban. A bevezetőben mindjárt megtudtuk, hogy csak három évszak, azaz három énekesnő produkciójához lesz szerencsénk, mivel Karosi Júlia lebetegedett. A másik három hölgy, Bolba Éva, Vörös Niki és Bencze Alma viszont színpadra lépett, méghozzá roppant elegáns ruhákban, amolyan hangulatcsináló „dúdolós” dal előadása közben.

A zenei kíséretet ellátó trió tagjai - bár kevésbé elegánsan voltak öltözve - mindenki (az énekesek és a közönség) megelégedésére kiváló zenei alapot biztosítottak a vokális produkciókhoz. A zenekarban Cseke Gábor zongorázott, aki többek között Kozma Orsi és Hajdú Klára zenekarának is tagja, Soós Márton bőgőzött (szintén Hajdú Klára Quartet-jéből), és Jeszenszky György dobolt. Elébe menve az eseményeknek, meg kell említeni, hogy a kíséret mellett mindhárman tetszetős és stílusos szólókkal is emelték a produkció színvonalát.

bolba-eva.jpg

A tavasz hangulatát Bolba Éva varázsolta a közönség elé. Először a „Mountain Greenery”-t (Richard Rodgers–Lorenz Hart) énekelte, amelyet lehet, hogy többen inkább csak a kezdő soráról ismernek: „On the first of May, it is moving day”. Másodikként a művésznő egy saját szerzeményét énekelte, amelynek címe „Just a Little Happiness”. Ez a szám Cseke Gábor és Sárkány Sándor kíséretével a neten is megtalálható:

https://www.youtube.com/watch?v=4ReUIBfbeyQ

Mivel Karosi Júlia, a nyár megszemélyesítője hiányzott, a tavasz és az ősz összekapcsolásához Bolba Éva és Vörös Niki énekelt egy duettet, majd következett Vörös Niki produkciója.

voros-niki-soos-marci.jpg

Az est első része egy tényleg mindenki által ismert standarddel zárult. Hárman énekelték „A muzsika hangja” című, filmen is feldolgozott musical híres betétdalát, a „My Favorite Things”-t (Richard Rodgers–Oscar Hammerstein). Julie Andrews által az 1965-ös filmben énekelt változat talán némi kárpótlást jelent a koncertről hiányzóknak (persze lehet, hogy sokan a John Coltrane féle feldolgozást kedvelik):

https://www.youtube.com/watch?v=2G6dd7ikrXs

A szünet után a műsorban egy újabb dalt hallhattunk Vörös Niki előadásában, majd következett az ősz és tél összekapcsolása Vörös Niki és Bencze Alma duett-jével.

bencze-alma.jpg

A Bencze Alma által előadott két szerzemény közül az első volt meglepő, végre egy blues a sok swing stílusú szám után: Muddy Waters „Cold Weather Blues” című szerzeményét énekelte a melegebb vidék után vágyakozásról. Persze az Ő előadásában nem hangzott olyan „karcosan” a darab, mint az eredeti Muddy Waters-szel:

https://www.youtube.com/watch?v=6iawCNqRipY

a-harom-gracia.jpg

A program záró száma Harry Edison és Jon Hendricks szerzeménye, a „Centerpiece” volt, amit ismét a három énekesnő együtt énekelt. Persze a taps, meghajlás és levonulás után visszajöttek egy ráadásra, hármasban énekeltek még egy swing nótát a vokális jazzt kedvelő közönségnek.

mindenki.jpg

vege.jpg

meghajlas.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez