JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Horányi Sanyi nyugdíjba megy

Ebben a pillanatban (15 óra 52 perc) kaptam az alábbi levelet Zsoldos Bélától! – A szerk.

Szenzációsan üdítő albumot készített az igényes zene kedvelőinek Juhász Attila Jack

A Liszt Ferenc Zeneakadémia főiskolai képzése után Juhász Attila Jack Bellingham-ben, a Western Washington University-n végezte master tanulmányait Chuck Israels tanítványaként, akinek később kollégájává is vált. Jack 1998 óta muzsikál aktívan itthon, főként jazz zenekarokban játszik, valamint megannyi pop produkció zenésze, zeneszerzője, hangszerelője (Budapest Jazz Orchestra, Club 54). A sokoldalú, virtuóz zenész korábban olyan szólólemezekkel ajándékozta meg az igényes zenék kedvelőit, mint a „What If I Could”, a „Serendipity”, vagy éppen az „Out of Frame”.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 50. rész

Ez a sorozat - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című írások esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be hetente egyet.
Ötvenedik rész: AKI TAKASE & ALEXANDER VON SCHLIPPENBACH - FOUR HANDS PIANO PIECES.

20 éves a Smárton trió

Tegnap délután 17 óra 31 perckor az alábbi levelet kaptam Sütő Mártontól! – A szerk.

Magyar Jazz ABC – 379. rész: Fekete Csilla

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
147 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Fekete Csillánál tartunk.
12 év és 3 hónap alatt eddig 379 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Bezárt (bezáratták?) a Budapest Jazz Club

Egészen elképesztő, felháborító, ami itt történt! Olvassák végig a BJC tényfeltáró közleményét!
Az ott megnevezett „másik szervező” egy politikai kaméleon: pályája kezdetén a Népszabadság fotósaként működött (tudják ugye: a Magyar Szocialista Munkás Párt = MSZMP… napilapja, szócsöve volt!), aztán hosszú néma csend, majd éles váltással a Magyarországot kormányzó párt egyik polgármestere hátszelével koncertszervező lett, most pedig a kormánnyal harcban álló főváros használja koncert szervezésre!
Ezért egy tollvonással megszüntették a BJC támogatását.
Azét a Budapest Jazz Clubét, amely a jelenlegi helyszínén (volt Duna mozi) az elmúlt 11 évben felléptette a teljes hazai mezőnyt a pályakezdőktől a már befutottakig, és a nagy öregekről se feledkezzünk el.
Azét a BJC-ét, amely 2012 és 2023 között számtalan világsztárt is felléptetett, aminek következtében a világ első számú jazz szaklapja, az amerikai DownBeat magazin a világ első kétszáz legjobb jazzklubja közé sorolta!
Megkérem a www.jazzma.hu olvasóit, hogy párt szimpátiájuktól függetlenül támogassák a Budapest Jazz Clubot!– A szerk.

Kedvenc énekeseim – 6. rész: Chet Baker (Szőke Nikoletta sorozata)

“Kedvenc énekeseim” sorozatom hatodik részéhez érkeztünk, és mivel részemről ezt arany középnek tekintem az éves sorozatból, úgy gondoltam, különleges példaképről kell szólnia mai írásomnak. Valakiről, aki bizonyos szempontból akár kakukktojásnak is minősülhet, hiszen nem klasszikus értelemben vett énekes. Trombitásként ismerte meg a világ 1952-ben, de ez a hangszer is jóformán a véletlennek volt köszönhető, mivel a harsona túl nagynak bizonyult a kezdeti tanulmányaikor. Kedves JazzMa.hu Olvasók! Remélem, máris sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket, úgyhogy bele is vágok személyes hangvételű írásomba, melynek főszereplője nem más, mint Chet Baker.

Korábbi bejegyzések