JazzMa

Friss Hírek

Hírek

Jazz Showcase 2024 a Müpa színpadán – A díjazottak

Vasárnap este – a két délutáni fellépő műsora, valamint a zsűri tanácskozása és a közönségszavazás lezárása után – nem nyilvánosan, zártkörben kihirdetésre került a végeredmény és megtörtént a díjak átadása. A Müpa honlapján hétfő reggel tájékoztatás jelent meg az eredményekről, amit az alábbiakban olvashatnak.

„A 17. Jazz Showcase-en idén is hat feltörekvő fiatal zenekar mutatkozott be, és versengett a zsűri, valamint a közönség szavazataiért, esténként pedig a műfaj nagyjai szórakoztatták a közönséget.

Idén a Müpa nemzetközi zsűri által odaítélt szakmai díját az Intergeese, míg a KözönségdíjatKoncz Kriszta Group kapta, a díjazottak jutalma egy-egy fellépési lehetőség a Müpában, méghozzá a Nemzetközi Jazznapon.

Ugyancsak az Intergeese nyerte a Budapest Music Center, a Jazz Club DSDunaszerdahely és a Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor különdíjait, így a formáció számos fellépési lehetőséggel gazdagodott.

Koncz Kriszta Group sem egy díjat zsebelt be, idén ők koncertezhetnek a Művészetek Völgye Fesztivál – Harcsa Veronika Udvarában.

Rozé, Rizling és Jazz Napokon a Veszprémfest jóvoltából az Emingó léphet majd színpadra, az Up To The Surface pedig a 2024-es Zempléni Fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget.

Az Emingó emellett a Magyar Jazz Szövetség különdíját is átvehette, csak úgy, mint a Grace and Gravy, akiket szintén díjazott a szervezet.

Claudia Raquel Quintet sem egy elismeréssel zárta a hétvégét, az együttest a Paloznaki Jazzpiknik és a ZamJam jutalmazta egy-egy fellépési lehetőséggel.

Végül, de korántsem utolsósorban a 606 Club, London és a Harmónia Jazzműhely felajánlása nyomán Koncz Kriszta és Kapolcsi-Szabó Levente mutatkozhat be a londoni közönségnek.

Mindenkinek köszönjük, hogy velünk volt az elmúlt három napon, és szívből gratulálunk a díjazottaknak!”

Végighallgatva a hat fellépő programját, azt lehet mondani, hogy igazságos eredmény született, az Intergeese és a Koncz Kriszta Group eredeti programjával, ami kiváló előadással párosult megérdemelten kapta meg a két fődíjat.

A teljesség kedvéért néhány fotó a harmadik napon fellépett Claudia Raquel Quintet-ről

claudia.jpg

és Koncz Kriszta Group-ról (ők kapták a Közönség-díjat),

koncz-kriszta3.jpg

valamint emlékeztetőül egy kép a Szakmai-díjas Intergeese trióról.

intergeese.png

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez