JazzMa

Friss Hírek

BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Zenéltünk a Magyar Rádió régi stúdióinak megmentéséért

HA NEM TETSZIK, HÁT KIKAPCSOLHATÓ! címmel április 18-án a hideg idő ellenére is megtartottuk zenés kiállásunkat a Magyar Rádió épületeinek megmentéséért. A tervezett Pázmány Campus-beruházás helyszínén, a Pollack Mihály téren zenészek, civil szereplők, és helyi lakosok közösen mutatták meg, hogy a történelmi örökségünk és a közösségi érdekeink fontosabbak számukra, mint a társadalmi egyeztetés nélkül elfogadott beruházás megvalósítása. A legendás stúdiók lerombolása pótolhatatlan űrt hagyna maga után a hazai zenei életben.

Az esemény házigazdájaként Mácsai János konferálta fel fellépőinket. A zenei előadók Baló István és Dénes Ábel, Balogh Gallusz és Csordás Zita (Mayberian Sanskülötts duó), More von dir (Kertész Endre és Rátkay Áron), Sallai László, és Szabó Benedek (Galaxisok) voltak.

A szakmai, illetve a helyi lakosok képviseletében felszólalók Sávoly Tamás, a Magyar Rádió volt levéltárosa, Jakab Kitti, palotanegyedi lakos, Gyurkó Ádám, a Huszonkettesek Építészcsoport tagja, Mihály Éva, újságíró, városgazdász, urbanista, és Antal Balázs, Diószegi Sámuel utcai lakos voltak.

A rendezvényt Perényi László, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület elnöke és Márkus Ferenc szervező zárták.

A szervezők a Zöld Palotanegyedért facebook oldalán várják minden zenész támogató videóját az MR stúdiók megőrzése érdekében.

macsai-konf.jpg

balo-denes1.jpg

balo-denes2.jpg

A fotókon: Baló István és Dénes Ábel, illetve: Mácsai János

Fotó credit: CaPE


Vissza a hírekhez