JazzMa

Friss Hírek

It’s a Good Day2024. május 09.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

„A darab nagyon erős zenei képekkel ábrázolja a háború borzalmait” - Beat!Beat!Drums - Karosi Júlia és Kristjan Randalu közös átirata

A bátran kísérletező énekesnő, Karosi Júlia az észt zongoraművésszel, Kristjan Randalu-val „INNER VOICE” címmel készített közös albumot. A lemez első single megjelenése a „Beat!Beat!Drums”, amelyhez fekete-fehér képi világú videót készítettek.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGxStrjHBkpQZnzPWWNDlbqTdGb?projector=1

karosi-julia-kredit-gaal-daniel.jpg

Fotó: Gaál Dániel

Karosi Júlia számára Kristjan Randalu zenéje és játéka évek óta fontos ihletforrás. 2021-ben a Zeneakadémián adtak közösen koncertet, ezután kezdett körvonalazódni egy közös album koncepciója. A berlini központú XJAZZ! Music kiadásában, digitálisan májusban megjelenő INNER VOICE című lemez rendkívül letisztult hangzásvilágával mély és személyes belső utazásra hívja a hallgatóit.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn6wiueqqSc

karosi-julia-kristjan-randalu-kredit-kis-kata.jpg

Fotó: Kis Kata

A „Beat!Beat!Drums” című kompozíció Kurt Weill, Walt Whitman verseire íródott négy dalból álló ciklusának egyik tétele.

„A mi átdolgozásunk meglehetősen eltér az eredeti darabtól. Szerettük volna a zene erős hangulatát megragadni és hangsúlyozni. Erre koncentrálva egyszerűsödött le a zenei anyag, helyenként a szöveget is elhagyom” – meséli Karosi Júlia.

A dalhoz készült videó élő stúdió session eredménye, melyet a Filmbarát Stúdió munkatársai készítettek.

„A darab nagyon erős zenei képekkel ábrázolja a háború borzalmait: a katonák menetelése, a harci dobok ritmusa, és a pusztítás jelenetei. E mellé egy fekete-fehér színvilágú stúdió videót képzeltünk, mely egy élő koncert hatását kelti” – teszi hozzá az énekesnő.

https://www.youtube.com/watch?v=Qrn1T_CEW08

Karosi Júlia és Kristjan Randalu „INNER VOICE” című albuma fizikai formátumban már kapható, digitálisan pedig május 24-én jelenik meg.

YouTube: https://youtu.be/kHYchdS6kz8?si=iF8A3jwtqzaUcQO8

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez