JazzMa

Friss Hírek

Hymn to Friday2024. május 17.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Luminosity lemezbemutató - ConnecTrio

A Junior Prima-díjas Ács Dominika (1995) triója 2024-ben adta ki első albumát a Hunnia Records gondozásában, melynek bemutatója a Budapest Jazz Fesztivál keretein belül lesz hallható május 9-én a Premier Kultcaféban.

cs-dominika.jpg

Ács Dominika, María Valverde és T-Potzner Veronika triója, a ConnecTrio 2022-ben debütált a Budapesti Tavaszi Fesztiválon összművészeti előadásukkal,

ct.jpg

majd nagy utat bejárva két évre rá „Luminosity” címmel felvették az első lemezüket.

connectrio-luminosity.jpg

A ConnecTrio első albuma Tomasz Golinski kortárs lengyel zeneszerző egy darabjáról kapta a nevét: Luminosity - azaz fényesség magyarul.

A zene nyelvén keresztül indulunk el egy utazásra, hogy felfedezzük a fény számtalan oldalát, mit jelent a belső fény, vagy mit adhat a körülöttünk lévő világ fényessége. Milyen, amikor biztonságot adó erő, vagy milyen, amikor pusztító
és veszélyes.

A „Luminosity” című album klasszikus, art-pop, jazz és folk hatásokkal rendelkező zenéket mutat be fuvolára, énekhangra, zongorára és ütőhangszerekre.

Az albumon olyan vendégművészek működnek közre, mint Kristine Botros elektronikus zenei művész, és Kiss Gergely csellóművész.

Az album a Hunnia Records gondozásában jelent meg.

Az albumunk létrehozásának esszenciája és kiindulópontja a következők voltak: legyen hiteles, rendkívül merész, lüktető és innovatív.

Három teljesen különböző karakterű előadó - ahogy a trió elnevezéséből is kihallható, esszenciájuk a kapcsolódás, nem csak egymáshoz a kamarazenélés által, hanem a közönséghez is.

Fontos számukra, hogy az előadásaikon foglalkozzanak társadalmi kérdésekkel, reagáljanak a valóságunkra, és kortárs módon ötvözzék ezt a zenéjükben.

Bár mindannyian klasszikus zenei háttérrel érkeznek, mégis beemelnek a repertoárjukba más műfajokat, illetve összművészeti elemeket is.

Szeretnek bátor és formabontó eszközökkel élni, folytonos erős vágy hajtja őket, hogyan tudnak új formákat, új hangzásvilágot létrehozni egyenként, és közösen is.

Oláh Krisztián: Peaceful

https://youtu.be/nmXBlhTnd-0?feature=shared

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez