JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.

Hírek

Djabe special guest Chieli Minucci - Tour of Waterfalls

Május végén világsztár gitárossal turnézik a Djabe!

djabe-special-guest-chieli-minucci-2024-majus-1.jpg

Chieli Minucci – gitár, vokál

Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Barabás Tamás – basszusgitár, vokál

Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek

Zana Zoltán – szaxofon, EWI

Kaszás Péter – dobok, ének

djabe-chieli-minucci-tour-of-waterfalls-2024.jpg

Május 23. Budapest Jazz Club

Május 24. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház

Május 25. Debrecen Egyetem, Liszt terem

Május 26. Budapest Jazz Club – nyilvános lemezfelvétel

Május 27. Veszprém, Hangvilla

Május 28. Szeged, IH

Chieli Minucci gitáros a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formációnak, a Special EFX-nek alapító tagja és mai napig vezetője.

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy-jelöléssel a tarsolyukban.

A legutóbbi Special EFX albumot a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki Magyarországon. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös turnéra indulnak.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

djabe-special-guest-chieli-minucci-2024-majus.jpg

A Djabe a hazai jazz/world fusion műfaj első számú képviselője. Számtalan hazai és nemzetközi díj birtokosa. 1995 óta több mint száz kiadványuk jelent meg szerte a világban. Keresettek a nemzetközi fesztiválokon és koncerthelyszíneken. Eddig 44 országban léptek fel. Több mint 20 éve dolgoznak együtt a világhírű Genesis gitárosával, Steve Hackett-tel. Ettől az évtől kezdve Chieli Minucci is részt vesz a Djabe lemezek készítésében és közös turnékat is szerveznek.

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Jewel, Mark Anthony, Michael Bolton, Rupert Holmes, Eartha Kitt, Eddie Fisher, Anastasia, Whalum, Maysa, Jeff Lorber, Norman Brown, Bernie Williams, Marion Meadows, Lao Tizer, Mindi Abair, Rick Braun, Gerald Veasley, Omar Hakim, Eric Marienthal és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Minucci nemcsak a jazz és pop világában érzi magát otthon, de tehetséges televíziós és filmzeneszerző is. 10-szer jelölték Emmy-díjra, melyből 3-at meg is nyert zeneszerzői munkájáért. Fimzenéi többek között a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic alkotásokban hallhatóak. Minucci kompozíciói hangzanak el a Pán Péter, a Dora a felfedező, a Thomas a gőzmozdony és más élő színpadi produkciókban.

A miskolci és a debreceni koncerteken az előzenekar az Android lesz, akik új albumukról, a „Worldless Scriptum”-ról játszanak majd.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez