JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - augusztus 18.2018. augusztus 19.
RUSZTIKUS SZOMBAT2018. augusztus 13.
Végezetül2018. augusztus 06.
Debrecen – Coda2018. augusztus 06.
Szombat esti bebop2018. augusztus 06.
Szombaton is bor és jazz2018. augusztus 05.
Mindenki másképp csinálja2018. augusztus 04.
DEBRECEN FELÉ, FÉLÚTON 2018. augusztus 04.
Viharos kezdés2018. augusztus 03.
Első nap, utolsó koncert2018. augusztus 03.
BEVÁLTOTT NYEREMÉNY2018. augusztus 03.
EGRI A NÉGYZETEN2018. augusztus 01.
QUINCY JONES 852018. július 23.
BUDAPEST 19562018. június 22.

JazzUp

JazzUp – Novai Gábor Miklós

Augusztus elején Novan Gudmundrsson, akarom mondani a Nemti trió vezetője, a „kis Nova”, Novai Gábor Miklós zongorista-zeneszerző az egyik fődíjat nyerte az Alba Regia Fesztivál Tehetségkutató Versenyén. Annyi stúdió időt kapott a Kodolányi János Főiskola Jazztanszakának stúdiójától, hogy abban pont felveheti élete első lemezét. Gondoltam, épp ideje, hogy megkérdezzem, mi van vele?

fenyes.jpg


1) Mire készül novemberben Gábor?

A novemberi hónapom inkább a felkészülésről és a sok próbáról fog szólni, de szerencsére egy-két koncertem azért lesz.

2) Például?

A BJC-ben lesz alkalmam fellépni Kisgyörgy Ilkával, akit a marosvásárhelyi jazz versenyen ismerhettem meg.  A jazzéneklés mellett kiderült számomra, hogy kiválóan énekel népdalokat is. Mivel a  kompozícióimban a magyar népzene által inspirált zenei elemeket használok, így sok átfedés van a kettőnk stílusa között. Az eseményen többek között fellép még Márkus Luca is az Oláh Krisztán trióval:
http://www.bjc.hu/programok/eloado/kisgyorgy-ilka-markus-luca/

3. Az előbb két koncertről beszélt…

Egy másik duó koncertem is lesz Csordás Zitával, a Zombori nevű világzenei formációból, amit a közös zenekarunknak tudhatunk. Itt is jelentős szerepet játszanak majd a népies vonatkozású témák, dallamok, ám az énekesnő karakteréből adódóan teljesen más hangulatú est várható.
Az előbb említett zenekari formációnkkal lehetőségünk is adódik majd egy rövid megjelenésre MÜPA-ban a magyar népzene ünnepén, január elején. (Ezzel a zenekarral tavaly nyáron Gábor második helyezést ért el az I. Ihaj Fuhun Ethno Jazz vetélkedőn, Zsámbékon! Csak tudnám, hogy azt ki rendezhette? Csak nem én? – A szerk.)


4. És mi van a székesfehérvári nyereményével?

A versenyen nyert lemezrögzítési lehetőséget december közepén fogjuk felhasználni a Nemti-vel. Életem első saját nagylemeze lesz, amit már nagyon várok. Szabó Dániel Ferenc (dob) és Bögöthy Ádám (nagybőgő, basszusgitár) lesz a két társam ebben.

Vissza az összes interjúhoz