JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2018. február 20.
Kolta Péter: Trio Kolta I.2018. február 20.
A MAO és Mr. Q2018. február 18.
Lage, Julian: Modern Lore2018. február 18.
Mezei Szilárd: Nút2018. február 15.
Ágoston Béla: Percy Phone2018. február 12.
A BALKÁN JAZZ PROJECT2018. február 11.
Douglas, Jerry: What If2018. február 11.
JazzUp – Farkas Zsolti2018. február 10.
JazzUp – Farkas Zsolti2018. február 10.
East2East: Forest Flower2018. február 10.
Ziegler, Pablo: Jazz Tango2018. február 10.
Downes, Kit: Obsidian2018. február 09.

JazzUp

JazzUp – Novai Gábor Miklós

Augusztus elején Novan Gudmundrsson, akarom mondani a Nemti trió vezetője, a „kis Nova”, Novai Gábor Miklós zongorista-zeneszerző az egyik fődíjat nyerte az Alba Regia Fesztivál Tehetségkutató Versenyén. Annyi stúdió időt kapott a Kodolányi János Főiskola Jazztanszakának stúdiójától, hogy abban pont felveheti élete első lemezét. Gondoltam, épp ideje, hogy megkérdezzem, mi van vele?

fenyes.jpg


1) Mire készül novemberben Gábor?

A novemberi hónapom inkább a felkészülésről és a sok próbáról fog szólni, de szerencsére egy-két koncertem azért lesz.

2) Például?

A BJC-ben lesz alkalmam fellépni Kisgyörgy Ilkával, akit a marosvásárhelyi jazz versenyen ismerhettem meg.  A jazzéneklés mellett kiderült számomra, hogy kiválóan énekel népdalokat is. Mivel a  kompozícióimban a magyar népzene által inspirált zenei elemeket használok, így sok átfedés van a kettőnk stílusa között. Az eseményen többek között fellép még Márkus Luca is az Oláh Krisztán trióval:
http://www.bjc.hu/programok/eloado/kisgyorgy-ilka-markus-luca/

3. Az előbb két koncertről beszélt…

Egy másik duó koncertem is lesz Csordás Zitával, a Zombori nevű világzenei formációból, amit a közös zenekarunknak tudhatunk. Itt is jelentős szerepet játszanak majd a népies vonatkozású témák, dallamok, ám az énekesnő karakteréből adódóan teljesen más hangulatú est várható.
Az előbb említett zenekari formációnkkal lehetőségünk is adódik majd egy rövid megjelenésre MÜPA-ban a magyar népzene ünnepén, január elején. (Ezzel a zenekarral tavaly nyáron Gábor második helyezést ért el az I. Ihaj Fuhun Ethno Jazz vetélkedőn, Zsámbékon! Csak tudnám, hogy azt ki rendezhette? Csak nem én? – A szerk.)


4. És mi van a székesfehérvári nyereményével?

A versenyen nyert lemezrögzítési lehetőséget december közepén fogjuk felhasználni a Nemti-vel. Életem első saját nagylemeze lesz, amit már nagyon várok. Szabó Dániel Ferenc (dob) és Bögöthy Ádám (nagybőgő, basszusgitár) lesz a két társam ebben.

Vissza az összes interjúhoz