JazzMa

Friss Hírek

Wingfield, Mark: Zoji2021. július 21.
Erev, Ari: Close to Home2021. július 18.
Brian Bromberg (1960-)2021. július 05.

JazzUp

JazzUp – Mohácsi Benjamin

Benjit nem ismerem személyesen, Bordás József hívta fel rá a figyelmem.

JazzUp – Czakó Virág

Virágot személyesen nem ismerem (mindössze egyszer beszéltem vele telefonon), de sok jót hallottam már felőle. Láttam a YouTube-on több felvételét, így bátran ajánlottam be őt az idei Debreceni Bor és Jazz Napok fellépői közé. (Csak zárójelben említem meg, apukáját közel 30 éve ismerem.)

JazzUp – Barcsik Bogi

Bogit 2014 nyarán Székesfehérváron, az AlbaRegiaFest-en ismertem meg. Ott még nem énekesnőként, csak a Vörös Tamás Group nézőjeként volt jelen. Édesanyja mutatta be nekem.

JazzUp – Fekete Zoltán

Zoltánt nem ismerem személyesen, Török Bettina ajánlotta figyelmembe.

JazzUp – Herendi Botond

Botondot személyesen nem ismerem. Munkatársunk, Török Bettina ajánlotta figyelmembe.

JazzUp – Dömök Réka

Rékára lapunk gyakornoka, Török Bettina hívta fel a figyelmemet.

JazzUp – Gergely Edvárd

Edvárdot most vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékére, így épp aktuális ez az interjú.

JazzUp – Papp Márton

Marcinak a bátyját (Papp Mátyás) ismertem meg először a családból: 2013-ban a csepeli Egressy Béniben hallottam az akkor 17 éves fiút, aki úgy harsonázott, hogy ájulás volt. És most itt a kisöccs, Marci, aki 17 évesen úgy szaxofonozik, ahogy ebben a korban még nem szoktak.

JazzUp – Veréb Patrik

A Bartók konzi gitáros növendékét személyesen ugyan nem ismerem, de gyakornokunk, Salvai Ádám csak jókat mondott róla, így megkerestem kérdéseimmel.

JazzUp – Kacsenyák Gábor

Gábort idén január 5-én, a Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén láttam először. Amint énekelni kezdett rögtön bevillant, ezzel a fiúval mindenképp interjút kell készítenem.

JazzUp – Salvai Ádám

Ádámot tavaly nyár óta ismerem, hisz akkor lett a JazzMa.hu gyakornoka. Zenélni azonban csak 2020. január 5-én hallottam először, a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén.

JazzUp – Török Bettina

Bettinával 2020. január 5-én ismerkedtem meg személyesen. A Bartók konzi félévi vizsgakoncertje előtt mutatta be nekem Salvai Ádám.

JazzUp – Kuti Laura

Laurát 2018 januárjában a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén láttam először játszani.

JazzUp – Dimák Patrik

A JazzUp rovatban Dimák Patrik az első olyan szereplő, akit még nem láttam élőben muzsikálni. Június 23-án Debrecenbe küldött egy e-mailt, hogy szívesen játszana az idei Debreceni Bor- és Jazz Napokon. Ezt a levelet továbbította nekem Tóth Ernő, s amikor szerdán megkaptam a levelet és benne a két felvételt, azonnal felhívtam Patrikot, hogy az idei Debrecen programja már végleges, viszont csinálnék vele egy interjút. Ezt olvashatják alább.

JazzUp – Gerendás Ruben

Rubent 2020. január 5-én láttam-hallottam először játszani. A Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén!

JazzUp – Regián Réka Kata

Réka Katát 2020. január 5-én, vasárnap este a Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén láttam-hallottam először a Budapest Jazz Clubban. Amint megszólaltatta fuvoláját, rögtön az jutott eszembe, hogy Zahár Fanni 6 évvel ezelőtti feltűnése óta nem hallottam ilyen jazzes ízzel játszó lányt. A végén oda is mentem hozzá, és gratuláltam neki. Innen már csak egy lépés volt ez az interjú.

JazzUp – Sebestyén Patrik

Patrik 3 éve láttam először a Bartók jazzkonzi félévi vizsgakoncertjén. Annyira tisztán játszott, hogy azt hittem, káprázik a fülem. Odamentem tanárához, Bér Zsolthoz és gratuláltam neki. Mondta, ne csodálkozzak, hogy ilyen tisztán játszik, hisz eddig klasszikus tanulmányokat folytatott.

JazzUp – Pál Gábor

Gábort először 2015 januárjában láttam-hallottam játszani a Bartók konzi félévi vizsgakoncertjén. Rögtön leájultam tőle. Odamentem hozzá és gratuláltam neki. Láthatólag megilletődött volt, de én annyira el voltam telve élményszámba menő játékától, hogy rögtön meghívtam a Debrecni Bor- és Jazz Napokra. Ő volt a legfiatalabb fellépő 15 évesen!

JazzUp – Bolyki Tamás

Tamást már többször hallottam az elmúlt években Bartók konzis tanszaki koncerteken, de először tavaly januárban éreztem úgy, hogy látványosat fejlődött az előzőekhez képest. Egyáltalán nem lepett meg, hogy most vasárnap megnyerte a Magyar Jazz Szövetség VII. Combo Versenyét.

Korábbi bejegyzések