JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

JazzUp

JazzUp – Barcsik Bogi

Bogit 2014 nyarán Székesfehérváron, az AlbaRegiaFest-en ismertem meg. Ott még nem énekesnőként, csak a Vörös Tamás Group nézőjeként volt jelen. Édesanyja mutatta be nekem.

barcsik-bogi.jpg


1)    Mikor és hol születtél?

2000. május 25-én, Budapesten születtem.


2)    Volt a családban előzménye a zenélésnek?

Apa fiatal korában Binder Károlynál tanult zongorázni, de választania kellett a képzőművészet és a zene között, így végül grafikus-festőművész lett belőle. Nővérem, Anna is nagyon tehetséges az éneklésben, gyerekkoromban sokat énekeltünk együtt. Ez is meghatározó élmény volt számomra.


3)    Milyen zeneiskolákba jártál eddig, és ott kik voltak az énektanáraid?

Bodajkon, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumban kezdtem el hivatalosan éneket tanulni. Ott Kelemen Angelika volt az ének, Balogh Ágnes pedig a klasszikus énektanárom. Érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióba jelentkeztem, de csak pár hónapig jártam oda. Ezt követően magánórákat vettem. Zentai Márkhoz énekre, Molnár Bencéhez zongorára, Szeifert Bálinthoz pedig gitározni és basszusgitározni jártam. (Az utóbbit akkor kezdtem el, még a „kezdő” jelző is túlzás lenne rámJ)


4)    Melyik zeneiskolában folytatod a tanulmányaidat?

Külföldön szeretnék majd továbbtanulni, de valószínűleg csak 1-2 év múlva lesz ez a terv aktuális a jelenlegi helyzet miatt. Anglia és Hollandia vonz a legjobban.


5)    Mikor és hogyan fordult a figyelmed a jazz irányába?

Azt hiszem 17-18 éves koromban, amikor 11. évfolyamba jártam. Abban az évben kezdtem el Kurt Elling-et hallgatni és több feldolgozását megtanulni. Előtte is hallgattam már jazzt, Pat Metheny-t például nagyon szerettem, de talán akkor értettem meg igazán a műfaj szépségét.


6)    Kik a kedvenc jazz énekeseid?

Kurt Elling és Esperanza Spalding. Tudnék nagyobb listát írni, de talán ők voltak rám a legnagyobb hatással.


7)    A jazzisták közül kikkel léptél fel?

A Hang-Szín-Térben az egyik évvégi koncerten a kötelező zongoratanárom, Horváth János és osztálytársam, Fábry Adonisz kísért. Illetve pár éve, amikor a Big Mouflon blues zenekarban vokáloztam, volt szerencsém egy alkalommal Szakcsi Lakatos Béla közreműködésével fellépni.


8)    Hogyan kerültél be Nagy Ábel legutóbbi két klipjébe?

Ábelt egy D.A.S. Trio koncerten ismertem meg, körülbelül 3-4 évvel ezelőtt. Pár évvel utána kérdezett meg, hogy eljönnék-e az Early Sundayz nevű zenekarába vokálozni. Igaz, a zenekar már nem él, de a barátságunk megmaradt. Néhány hónappal ezelőtt felhívott, hogy nem énekelnék-e fel neki pár számot, én pedig nagyon boldogan mondtam rá igent.

https://www.youtube.com/watch?v=BXlq_pYDv3g

https://www.youtube.com/watch?v=P6PrPpBDOPw


9)    Vannak-e már meghívásaid az idei nyárra?

A Debreceni Jazz Napokon a Gáspár Károly Trió kíséretében lesz szerencsém két dalban közreműködni. Ezen kívül nyáron tervezek debütálni a saját projektemmel. Reményeim szerint a közeljövőben élő közönség előtt is bemutatkozhatunk.


10)  Sok sikert a pályafutásodhoz!

Köszönöm szépen!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza az összes interjúhoz