JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek - friss hírek2023. szeptember 29.
Mi újság? – Szakcsi Jr.2023. szeptember 24.
London Brew: London Brew2023. szeptember 22.
Palágyi Ildikó: Körbeér2023. szeptember 21.
Születésnapi lemezbemutató2023. szeptember 17.
Bágyi Balázs: Decade2023. szeptember 16.

Lemezpolc kritika:
Boudreau, Steve - Cherished Possessions

Boudreau, Steve: Cherished Possessions 2022. július 01., Dr. Nagy Sándor

steve-boudreau-cherished-possessions.jpg

Steve Boudreau - Cherished Possessions (Magánkiadás, 2022)

"Dear Robert Maloschik, I'm writing to you in recognition of your coverage of dynamic new jazz music through jazzma.hu. My name is Steve Boudreau. I'm a jazz pianist based in Ottawa, Canada, and I'd love to introduce you to my new album, "Cherished Possessions ", wich will be released this spring... I hope you can find the time to check out some of the music on this CD. Thanks! Steve"
Egy néhány napja (Főszerkesztőnkhöz) érkezett levél kiragadott mondatait olvashatták - és ez már a sokadik küldemény a világ különböző részeiről - most éppen Kanadából.
A feladó - a zongorista - trió formációjának magánkiadása azért újdonság, mert előzőleg - a pandémia alatt, 2020-ban - néhány hónap alatt öt (!) szólózongora felvételt jelentetett meg (Home Recordings Vol. I-V).
Ezúttal zenésztársai is vannak, akik honfitársai: a bőgős Adrian Vedady, és a dobos Jim Doxas - szóval egy újabb zongora-bőgő-dob triót hallgathatunk.
Boudreau a levélben még arra is kitér, hogy melyik a lendületes ("high energy") darab: a címadó "Cherished Possessions", a "Descending Blues", és a "Rolling Oil".
A balladák ("lyrical") a lemez ékkövei: a "Words of Hope", az "Encumbered" (Doxas remeklésével), és az érzékeny hangvételű "Hear Wisdom".
A nyolc Boudreau kompozíció mellett két érdekes feldolgozás hallható még a CD-n: Wayne Shorter szerzeménye, a "Go", és Björk dala, az "Isobel".
Nincs "forradalom" - csak jó zene, remek felvétel, kitűnő összjáték - és figyelemre méltó muzsikusok.

1. Cherished Possessions
2. Words of Hope
3. For Staff Only
4. Descending Blues
5. Encumbered
6. Hear Wisdom
7. Go
8. Rolling Oil
9. Isobel
10. Charlie's Family Reunion

Steve Boudreau - zongora
Adrian Vedady - bőgő
Jim Doxas - dob


Vissza a lemezhez