JazzMa

Friss Hírek

Kézdy Luca: MORNING AIR2023. május 29.
Beyond2023. május 26.

Lemezpolc kritika:
Foster, Ronnie - Reboot

Foster, Ronnie: Reboot 2022. november 19., Gáspár Károly

ronnie-foster-reboot.jpg

Ronnie Foster - Reboot (Blue Note Records/Universal Hungary)


„Újraindítás Ronnie-val!”

Egy legendás orgonista, Ronnie Foster (1950) új albuma, a „Reboot” pörög lejátszómban. Az amerikai művész a Blue Note által, a 70-es években kiadott lemezei reneszánszukat élik, hiszen nagyban kötődnek a manapság divatos acid jazz és neo-soul műfajokhoz.

A „Reboot”-ot is a Blue Note Records vette szárnyai alá, a címadással ráerősítve, hogy saját zenéjét, stílusát újragondolva, ugyanakkor megőrizve ars poetica-ját vonult stúdióba Foster.

Az anyagon jónéhány kiváló muzsikus kíséretében muzsikál Ronnie Foster; elnézést kérve Önöktől, nem sorolom fel Őket, hiszen tényleg népes számú a csapat.

A CD-n nyolc Foster kompozíció csendül fel, és az egyik legnagyobb Stevie Wonder sláger, az „Isn’t She Lovely” feldolgozása.

A „Reboot” sokszínű képet nyújt Foster-ről, hiszen a „groove”-os lüktetésű dalok mellett szerepet kap a swing, a latin-amerikai muzsika, és a tradicionális blues is.

A lemezt záró „After Conversation with Nadia” kapcsán azt tapasztalhatjuk, hogy Foster zongoristaként is nagyszerű, ugyanis ebben a dalban szóló pianistaként adja elő melankolikus, filozofáló ballada témáját.

Ronnie Foster immáron élő legendaként készítette el a „Reboot”-ot, és ehhez méltón csodás, változatos, igazán élvezhető album született!


Ronnie Foster: Reboot (Blue Note Records 2022)

1. Reboot

2. Sultry Song II

3. Swingin’

4. J’s Dream

5. Isn’t She Lovely

6. Carlos

7. Hey Good Lookin’ Woman

8. After Chicago

9. After Conversation with Nadia


Vissza a lemezhez