JazzMa

Friss Hírek

Játék – 2020 július2020. július 05.
Mi újság? - Nagy Emma2020. július 05.
Opus újranyitó koncert2020. július 03.
Darche, Natalie: Joue2020. július 03.
JazzUp – Kuti Laura2020. július 02.
JazzUp – Dimák Patrik2020. június 25.

Lemezpolc kritika:
New York Standards Quartet - Heaven Steps to Seven

New York Standards Quartet: Heaven Steps to Seven 2018. november 11., Dr. Nagy Sándor

nysq-heavenstepstoseven.jpg

NYSQ - Heaven Steps to Seven (Whirlwind Recordings, 2018) 

Armakosték a lemez címében Miles Davis 1963-as korszakalkotó "Seven Steps to Heaven"-jével, illetve Victor Feldman és a trombitás szerzeményével "játszottak" - nem értem a szócserét, mert az említett darab nem szerepel a CD-n... Viszont nyolc másik klasszikus igen - a quartet nevéhez méltóan. 2017. januári stúdiófelvétel, idén szeptemberben jelent meg.

Bernstein "Tonight"-ja nyitja a sort, aztán Charlie Parker "Cheryl" című kompozíciója jön - de az izgalom elmarad. Korrekt szólók, megfelelő kísérettel. (Ez dícséret is lehetne...) Majd Horace Silver "Peace" és a Rainger-Robin szerzőpáros "If I Should Lose You" című alkotása következik (itt szopránszaxofonon Armacost remekel!) - előbbi egy szép ballada (de a lemez legrövidebb száma). Pedig... "Every Time We Say Goodbye" - ki ne ismerné - nem rossz. Aztán Cole Porter "I Love You" és Bud Powell "I'll Keep Loving You" című szerzeménye jön - utóbbi megint egy érzelmes, lassú darab - nagyon kellemes. De nem több. A zárást Herbie Hancock "Eye of the Hurricane"-je hozza - lendületesen.

New York Standards Quartet - ez a hetedik kiadás. Ismert dallamok, nem egyéni előadásban. Színvonalas hangszertudás - de számomra ennyi...

1. Tonight
2. Cheryl
3. Peace
4. IF I Should Lose You
5. Every Time We Say Goodbye
6. I Love You
7. I'll Keep Loving You
8. Eye of the Hurricane

Tim Armacost - tenor- és szopránszaxofon 
David Berkman - zongora
Ugonna Okegwo - bőgő 
Gene Jackson - dob


Vissza a lemezhez