JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Exklzuív interjú Wagner Lászlóval, a Gödi Jazz Napok főszervezőjével

Lacival immár 5 éve tart a kapcsolatunk. A JazzMa.hu 2011 tavasza óta így rendszeresen beszámol a Gödi Jazz Napok épp aktuális eseményeiről!

wagner-laszlo.JPG


1) Laci, egyáltalán számon tartod, hogy az idei már hányadik Gödi Jazz Napok lesz?

2009-ben volt egynapos Gödi Mini Jazz Fesztivál többek között Borbély Misiékkel, Dresch Misiékkel. 2010-ben már kétnapos, aztán talán 2011-től lett ez a név: Gödi Jazz Napok - úgyhogy ez már a 6. a sorban.


2) Milyen vezérgondolat mentén állítottad össze a június 3-án kezdődő fesztivált? Úgy látom, lesznek visszatérő együttesek is... Elmondanád nekünk a Gödi Jazz Napok mindhárom napjának részletes programját?

Ami biztos pont már a kezdetektől fogva: a Mini együttes és a Syrius zenéjét játszó együttes (4 évig a Zappa-Syrius Emlékzenekar, tavaly és idén pedig a Syrius Legcy) kap meghívást egy napra abból az apropóból, hogy rajtam kívül van még 100-200 ember, aki középiskolás korában a Bem Rakparton, a Bercsényiben, a hajón e két együttes zenéjén keresztül barátkozhatott meg a jazz–rock és a jazz műfajjal, és ma is igényli, örömmel veszi, ha újra hallgathatja, illetve Török Ádámot, Papp Gyulát, Nagy Istvánt újra láthatja is a színpadon. Ez egy kicsit a nosztalgiázás estje is lesz június 3-án.

Június 10-én két figyelemre méltó énekesnő előadásában gyönyörködhetünk:  a Karosi Júlia Quartet lép föl - gödi kötődésük folytán ők is már többször játszottak nálunk. Utánuk pedig az országos népszerűségnek örvendő Váczi Eszter énekel  quartetjével kiegészülve. Különleges színfoltja lesz az estnek Váczi Dániel szaxofonjátéka, mindkét együttesbe beszáll 2-3 szám erejéig.

2008-tól állandó meghívott zenekar a Dresch Quartet, ők ma is a legnagyobb érdeklődést kiváltó zenekarként állnak a közönség elé az egészen kivételes játékintelligenciájú Dresch Misivel, az évek során világszerte ismert és elismert cimbalmossal, Lukács Miklóssal, a hazai „mezőny” egyik legkiválóbb, legérzékenyebb technikájú dobosával, Baló Istvánnal. Velük és Gáspár Károly triójával -akik most jönnek először Gödre- július 9-én találkozhatunk a Belgában.


godi-jazz-napok-2016.jpg


3) A lányod már megírta szakdolgozatát a Syrius-ból? Ráduly Misi segített neki?

Ezt tőle kéne megkérdezni, de azért annyit mondhatok, büszkeséggel tölt el, hogy „megfertőztem” gyerekkorában a Syrius muzsikával, és tényleg odáig fajult a dolog, hogy az egyetemen e témában mélyül el.


4) Gondolom, Neked is tetszik a Syrius Legacy "Devil's Masquerade - Reloaded" CD-je, mert a tavalyi nagysikerű koncertjük után az idén is visszahívtad őket...

Persze, nagyon tetszik, és ahogy írtam már a második kérdésre, amíg lehet, Gödön mindig lesz legalább évente egyszer Syrius koncert.


godi-jazz-napok-junius-3.jpg


5) Kb. mennyi néző fér be a Belga Sörözőbe? Vagy ez kint van az udvaron?

Aki enni is szeretne, annak minél hamarabb asztalt kell foglalnia a Belga Sörházban, mert hamar elfogynak a helyek. Berakunk 50-60 széket is, általában 150-200 ember fordul meg alkalmanként a kerthelyiségben. Ha esős az idő, akkor a tágas benti étteremben lesz a koncert.

Köszönöm a kérdéseket, a lehetőséget, hogy fölkelthetem az érdeklődést a gödi jazz-koncerteket illetően. Friss informácók, érdekességek találhatók itt:  f belépés családostul; becsal.org

https://www.facebook.com/Syrius-1969-1973-A-f%C3%A9nykor-405003119654016/?fref=ts

Vissza a hírekhez