JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.
Névnaposok – Péter2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Dr.Peller Jazzband, vendégművész: Raboczki Balázs - szaxofon

2024. április 12., péntek - Gyémánt Jazz Klub - Pilisvörösvár, Modern Café.

modern-cafe.jpg

raboczki-balazs.jpg

Az áprilisi klubkoncerten Raboczki Balázs (1989) fiatal, de roppant virtuóz szaxofonos, és ugyanakkor termékeny zeneszerző volt a vendégművész Pilisvörösváron, alt- és szopránszaxofonon játszott az est folyamán. A dr.Peller Jazzband több tagjának más irányú elfoglaltsága miatt a vendégművésszel a következők működtek együtt: Hegedüs Zsuzsanna - ének, Kapolcsi-Szabó Levente - zongora, Jeszenszky György - dob, Molnár Zoltán - trombita, szárnykürt, Dr. Peller György – tenorszaxofon, és Spischak Dávid basszusgitár.

zenekar-pozol.jpg

A „Sandu” című Clifford Brown blues-zal kezdődött a koncert, a téma után rögtön Raboczki Balázs altszaxofonon játszott szépen felépített szólót, majd sorban előbb Molnár Zoltán következett trombitán, Dr. Peller György szaxofonon, Kapolcsi-Szabó Levente zongorán, és végül Spischak Dávid basszusgitáron. A közönség nagy tapssal jutalmazta mindegyik szólistát. Másodikként Raboczki Balázs szerzeménye, a lírai hangvételű „Between Us” hangzott el, a basszus és dob bevezető után a fúvósok hárman együtt hozták a témát. Természetesen, mint vendégművész a szerző szólója következett, majd Molnár Zoltán szárnykürtszólója, Kapolcsi-Szabó Levente zongoraszólója, valamint Spischak Dávid basszusszólója hangzott el.

Ezután egy stílusváltással egy latin standardet, a „One Note Samba” –t vezette elő a zenekar. A zongora bevezető után Hegedüs Zsuzsanna énekelte a témát, majd énekszólót is előadott, amelyet a közönség nagy tapssal fogadott.

Negyedikként Dr. Peller György szerzeménye, a „Steps” került sorra, a hosszú témát ismét a három fúvós együtt adta elő. Ezután következett az est első meglepetése, a „Macskafogó” című rajzfilmből jól ismert „Four Brothers” című standardet Hegedüs Zsuzsanna magyar szöveggel énekelte el a fúvósok kíséretével. Raboczki Balázs szopránszaxofonra váltott, és kiváló szólót játszott, de Kapolcsi-Szabó Levente is virtuóz zongoraszólót adott elő.

Újabb stílusváltással az „I Got It Bad” című balladát énekelte el Hegedüs Zsuzsanna, a szólisták pedig megmutathatták érzékenyebb oldalukat is a dalban.

A koncert első fele a „Spyro” című latinos Dr. Peller szerzeménnyel ért véget, ebben a szólisták mellett Spischak Dávid basszusszólója után Jeszenszky György is bemutatott egy nagyszerű dobszólót. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciót.

A második „félidő” kezdete előtt a közönség soraiból Fogarasy Attila kért szót, és bemutatta az általa szerkesztett Pilisvörösvár városismertető könyvet, amelyben a zenekarok között a Dr.Peller Jazzband is szerepel, valamint a zenekar pilisvörösvári illetőségű tagjai külön fényképpel is megjelennek benne. A könyvből Fogarasy Attila egy példányt a zenekarnak ajándékozott.

Ezután folytatódott a koncert Horace Silver „Sister Sadie” című szerzeményével, a témát Hegedüs Zsuzsanna énekelte el meglehetősen gyors tempóban.

Majd ismét „visszavett” egy kicsit a tempóból a zenekar, Raboczki Balázs balladája a „Slow Fall” című következett, amelyben a rubato altszaxofon bevezető után a fúvósok együtt adták elő a témát. A közönség áhítattal hallgatta a gyönyörű szólókat. Egy újabb Raboczki szerzeménnyel folytatta a zenekar, a „Leaving the Playground” című gyors bebop témával, amelyben a szerző „előre engedte” a többi szólistát, Ő maga csak utánuk játszott kiváló, és igen virtuóz szólót.

Majd Dr. Peller György szaxofon bevezetőjével az „On the Sunny Side of the Street” következett, amelyet Hegedüs Zsuzsanna előbb angolul, majd magyar szöveggel is elénekelt.

Utolsó előttiként Juan Tizol legismertebb szerzeményét, a „Caravan”-t adta elő a zenekar. A három fúvós átütően hozta a témát és a szólókat, de Kapolcsi-Szabó Levente is nagyszerű zongoraszólót nyújtott, valamint Jeszenszky György is egy kiváló dobszólót adott elő a basszusszóló után.

Az est egy énekes számmal, az „Almost Being in Love”-val fejeződött be.

1-28.jpg

3-23.jpg

5-19.jpg

6-19.jpg

8-8.jpg

A Gyémánt Jazz Klubban a következő koncert április 26-án, pénteken a Magyar Jazz Szövetség vidéki jazzklubokat támogató programjának jóvoltából „Jazzklub Plusz” koncert lesz a Modern Caféban, amelyen a Varga Bendegúz Quartet lép fel, vendégként Karosi Júliával.

Karosi Júlia - ének, Ávéd János - szaxofon, Cseh Péter - gitár, Oláh Zoltán - bőgő, Varga Bendegúz - dob.

Ennek a programnak a keretében még további két koncert lesz a Gyémánt Jazz Klubban a 2024-es évben: szeptember 27-én, pénteken a Mester Dániel Trió, majd október 25-én a Symbiosis 5 lép fel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez