JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Lamantin - második nap

A Lamantin Jazz Fesztivál második napján Pátkai Rozina kvintettjét hallhatta a nagyérdemű.

Pátkai Rozina a magyar jazzszcéna legújabb üdvöskéje, aki nemzetközi porondon is szép sikereket mondhat már magáénak. Hazai népszerűségét mutatja, hogy a szombathelyi színház klubtermében a későn érkező táborozók már nem is találtak maguknak helyet, sokáig az onnan nyíló kerthelyiségből hallgattuk a koncertet.


-mg-6264jpg10.jpg

Fotó: Timár Gergely


A kvintett fő profilja a bossa nova, a tegnapi, szünettel két részre osztott estén is a visszafogott, ringató hangulat dominált, de vérpezsdítő szambák is elhangzottak (Rozina táncra is buzdította a hallgatóságot). Főleg a bossairodalom klasszikusaiból hallhattunk, de ”bossásított” standerdek és saját számok is előkerültek. A latin lüktetésből való kikacsintásként egy-egy blues és swing dal is megszólalt. Rozina hangja kellemesen finom, éneklése magával ragadó, ehhez társul a kitűnő hangszeresek (Pecze Balázs - trombita, Tóth Mátyás - gitár, Soós Márton - bőgő, Juhász Márton - dob) játéka, kiforrott hangzást, kompakt produkciót hozva létre.


-mg-6255jpg10.jpg

Fotó: Timár Gergely


-mg-6233jpg10.jpg

Fotó: Timár Gergely


-mg-6236jpg10.jpg

Fotó: Timár Gergely


A latin hatásokat ma este sem kell nélkülöznünk: a keddi koncerten ugyanis a Gadó-Fenyvesi-Barcza-Balázs Kvartetten kívül a részben brazil kötődésű Mereneu Projectet és a jamaikai származású Monty Alexander trióját hallhatjuk.

Vissza a hírekhez