JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 22.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Az Equinox és a magyar jazz ifjú UFO-ja (Tálas Áron) egy színpadon

A solymári Little Jazz Pub havonta jelentkező koncertjén tegnap este az a ritka alkalom állt elő, hogy a házigazda Equinox Quartet teljes létszámban volt jelen.

-dsc0074.jpg


Márkus Tibor (zongora), Zana Zoltán (szaxofon), Csuhaj Barna Tibor (bőgő) és Jeszenszky György (dob) a zenekarvezető-billentyűs szerzeményével nyitotta meg az estét. Az októberi vendég Tálas Áron, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának zongora korrepetitora volt, aki párhuzamosan végezte a zongora és dob szakokat. Áron a színpadon szereplő hangszerek mindegyikét megszólaltatta a szaxofon kivételével, amit azzal váltott ki, hogy még énekelt is:).


-dsc0078.jpg


-dsc0250.jpg


-dsc0117.jpg


-dsc0152.jpg


A műsor csaknem 3 órás volt, a közönség végig kitartott és nem bánta meg, mert végig rendkívül magas volt a színvonal. Jól ismert standardek (Miles Davis, Herbie Hancock, Thelonious Monk és Charlie Parker tollából), valamint kevésbé ismert saját kompozíciók, balladák és pörgős darabok váltogatták egymást. De a pillanatok – amikor a solymári pinceklub megemelkedett – azok voltak, amikor Áron fő hangszerén, a zongorán játszott. Sajnos, ráadás a szokásoktól eltérően nem volt, mert a vendégnek a Budapest Jazz Clubban is fellépése volt még aznap, de hiányérzete szerintem senkinek nem lehetett a fantasztikus műsor után.


-dsc0092.jpg


-dsc0122.jpg


-dsc0177.jpg


-dsc0214.jpg


-dsc0229.jpg


-dsc0267.jpg


-dsc0332.jpg


A solymári Jazzklub novemberi programja a weimari Franz Liszt Hochscule Jazz Tanszékének tanárai és növendékei lesznek (2014. 11. 08., szombat).

Vissza a hírekhez