JazzMa

Friss Hírek

DESEŐ CSABA 80!2019. február 15.
Katché, Manu: The Scope2019. február 15.
CSÜTÖRTÖKI FÉSZEK JAM2019. február 12.
Pátkai Rozina: Taladim2019. február 12.
BEVÁLTOTT ÍGÉRET2019. február 08.
Lovano, Joe: Trio Tapestry2019. február 08.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.
ÚJ SOROZAT INDULT2019. február 04.
Kovács Linda: Sunflower2019. február 04.
Játék – 2019. február2019. február 03.
ARCCAL A FÉM FELÉ2019. február 01.
Jazz-Január Svájcban2019. január 30.

Hírek

Egri 50 - The Hungarian Jazz Bass Player

2016. február 13., szombat 20.00 - G3-Gödör Klub, Budapest, VI. Király u. 8-10.

Egri János, a "bőgősök gyöngye" 50. születésnapját ünnepli!  Erre az alkalomra elhívta zenésztársait, barátait, hogy egy fantasztikus koncerttel ünnepelje meg az évfordulót!


egri-foto.JPG


Egri János 1966-ban született Budapesten, zenész családban. Tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresettebb jazz-bőgős Magyarországon. Egri János elsősorban egy igazi modern mainstream bőgős, de ugyanakkor rendkívül nyitott és kreatív zenész, aki az évek során részt vett számos "crossover" és "world music" stílusú projektben, illetve basszusgitárosként rendszeresen fellép neves popzenekarokkal is. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, többek közt Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal, vagy Dresch Mihállyal. A popzenében leggyakrabban Horváth Charlie-val, az etno jazz világában pedig David Yengibarjan-nal koncertezik. A világhírű Romano Drom zenekarban is játszik. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight együttesnek és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is. Eddig két saját lemezt jelentetett meg: Moods (1998), ahol János virtuóz basszusgitár játékát csillantotta meg, míg a Soft Waves (2000) című lemeze a lírai hangvételű, akusztikus kamaramuzsika iránti vonzalmát bizonyítja. Számos hazai és külföldi jazzfesztivál résztvevője, és közel húsz lemezen szerepel. Világhírű muzsikusok, akikkel együtt játszott: Frank Zappa, James Moody, Tony Scott, Steve Grossman, Pat Metheny, Jack DeJohnette, Lee Konitz, Hal Galper.

Erre az ünnepi nagy koncertre meghívott szinte mindenkit, akivel együtt muzsikált, és a zenészbarátok többsége boldogan elfogadta a meghívást. Így ezen az estén egy színes zenei kavalkádra lehet számítani, ahol a jazz mellett blues, funk, wordmusic és pop dalok is elhangzanak.

Fellépnek: a Trio Midnight (Oláh Kálmán, Egri János, Balázs Elemér), Malek Andrea, Szulák Andrea, Török Ádám, Fekete Jenő, Szőke Nikoletta, Egri János Jr., Dresch Mihály, Kőszegi Imre, Szakcsi Lakatos Róbert, David Yengibarjan, a Romano Drom és még sokan mások...
A koncert után Jam Session!

Vissza a hírekhez