JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Ifjú titánok a solymári Little Jazz Pubban

A solymári Apácszai Csere János Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából képzőművészeti kiállítás, és a Mini együttes vonósokkal kiegészült fantasztikus Bartók műsora után a jazz kapta a főszerepet. A mindig jó hangulatú pinceklubban Márkus Tibor és az Equinox zenekar a házigazda, és havi rendszerességgel látnak vendégül szólistákat. Most három nagyon fiatal, még tanuló zenész érkezett.

Ezért a házigazdákat csak Márkus Tibor és bőgőn Csuhaj Barna Tibor képviselték, hiszen az ének-, gitár- és dobszólam a vendégek szíves közreműködésével megoldódott. A Little Jazz Pub Márkus Tibor szellemes konferálásai miatt mindig is oldott hangulatúak a havi szeánszok, de a tegnap estét a folyamatos, nagyon magas színvonalú poénsziporka és a vendégek részéről a mosolyoffenzíva és konkrét örömzene jellemezte.
Egészen hihetetlen, hogy a három még szinte gyerek (max. fiatal felnőtt:) előadó milyen könnyedén és őszinte örömmel játszottak nagyon nehéz, szofisztikált, érzékeny műveket. A darabok standard-ek voltak, amiket előadhattak volna megúszós, iskolai darabként is, ehelyett azonban friss, ötletes és nagyon egyéni hanggal értelmezték újra a jólismert darabokat. A szólók pedig egészen fantasztikusak voltak. Szczuka Panka kristálytisztán énekelt, Gyarmati Fanny gitározása nekem egyszerre idézte Bill Frisell és Mohai Tamás játékát, de a hang teljesen egyéni volt. Zombori Atus szólói és a kísérete is egyik kedvenc dobosom, Steve Gadd kemény, ropogós ütőhasználatát jutatta eszembe. Még a seprűzés is tiszta, feszes, teljesen újszerű módon hangzott. Nekem az est folyamán Panka és Fanny lebegő, utazó ének-gitár duója, valamint Atus vérbő, a dobszerelés minden elemét kihasználó, eksztatikus dobszólói  jelentették a legemlékezetesebb pillanatokat. Nem fukarkodtak az energiával a fiatalok, a lelkes közönségnek tényleg tudásuk legjavát mutatták meg. A házigazdákon is érezhető volt, hogy nagyon élvezték a fiatalok vitalizáló jelenlétét. Köszönjük ezt a remek estét és nagyon jó rácsodálkozni, hogy mekkora tehetségek bukkannak fel a magyar jazz színtéren.


-dsc0273.jpg


-dsc0298.jpg


-dsc0299.jpg


-dsc0303.jpg


-dsc0313.jpg


-dsc0325.jpg


-dsc0339.jpg


-dsc0352.jpg


-dsc0356.jpg


-dsc0358.jpg


-dsc0364.jpg


-dsc0390.jpg


-dsc0397.jpg


-dsc0401.jpg


-dsc0409.jpg

Vissza a hírekhez