JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. február 28.
Névnaposok – Ákos2024. február 28.
Babos Gitárverseny2024. február 28.
Utazás ismerős tájakon2024. február 26.
66-ik jazz Grammy-díjasok2024. február 05.

Hírek

Csodabogárkák a solymári Little Jazz Pubban

"Miből lesz a cserebogár?" címmel ismét fantasztikus koncert volt a solymári Little Jazz Pubban. Márkus Tibor és az Equinox Quartet havi rendszerességgel hív meg vendégeket, gyakorlatilag lassan a teljes magyar jazzpalettát bemutatva.

A szombati koncertre a Berkes család érkezett Lentibôl (kb. 300 km) Berkes Adél (szaxofon), Berkes Marcell (zongora) és Berkes Tamás (dob) trió formációban, de gondolom a nézőtéren a quartet tagjaként az anyuka is jelen volt. A fotókon nem nagyon látszik a gyerekek (Adél és Marcell) életkora, mert muzsikálás közben egy fiatal felnőtt komolysága és a zenében feloldodó koncentráltsága tükröződik az arcukon.

A koncerten is csak a közös meghajlásnál láthatta a lelkes közönség, hogy mennyire fiatal gyerekek kápráztatták el. Adél 10 éves, Marcell pedig 12!

Ehhez képest nem könnyű standard-eket hallhattunk tőlük Miles Davis-től John Coltrane-en át Thelonious Monk-ig zavarbaejtő magabiztossággal előadva. Márkus Tibor, ha megkérdezte Marcellt, hogy a következő számban is részt venne-e, mindig igenlő választ kapott, elfoglalva ezzel a zongorát, ezért Tibor Jeszenszky Györggyel együtt részben passzív szereplője lett az estnek:). Biztosan hallani fogunk még a Berkes gyerekekről, mert nagyon elszántak abban, hogy jazz zenészekké váljanak a tágabb család teljes támogatásával.

Márkus Tibor tanárként is segíti Marcellt, és talán majd Adélt is a jövőben. Csuhaj-Barna Tibor volt most az igazi házigazda, hiszen ő volt végig a színpadon biztos támaszt adva a gyerekeknek nagyon pontos és gyönyörű bőgőhanggal.


-dsc0029.jpg


-dsc0058.jpg


-dsc0038.jpg


-dsc0069.jpg


-dsc0090.jpg


-dsc0106.jpg


-dsc0129.jpg


-dsc0131.jpg


-dsc0140.jpg


-dsc0170.jpg

Vissza a hírekhez