JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

Paloznaki Jazzpiknik, 2017. augusztus 3-4-5. – Jazz, bor, Balaton

Az idén is (akárcsak tavaly) háromnapos lesz az esemény, hisz most is beiktattuk a 0. napot!

Ráadásul Himnuszt kapott a 6. Paloznaki Jazzpiknik: Fábián Juli, aki kezdetektől végigkíséri a pikniket és az első fellépők között volt, Zoohacker-rel igazi nyári slágert rakott össze. A Jazz & Wine című dalt már játsszák a rádiók. A 4 színpados rendezvény fellépőlistája teljes lett, a szombatot a Random Trip erősíti, akiknek sztárvendége a Kossuth-díjas szaxofonos, Dés László lesz!

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet idén már hatodszorra rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra számíthatnak a látogatók. A 400 lakosú falu – Füredről csak 10 perc autóval - ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek.

Az idei pikniket egy különleges nulladik nappal nyitják: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group'n'Swing ad koncertet a T-Systems Nagyszínpadon, augusztus 3-án csütörtökön.

Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito.

A szombati nap kiemelt sztárja a Matt Bianco feat. New Cool Collective és a Random Trip lesz.

Felsorolni is nehéz, hogy a három nap alatt mennyi jó zene lesz még terítéken: Kéknyúl & Jónás Vera, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor Trió, Sárik Péter Trió és Berki Tamás, Brass On The Road, Palásti Máté duó, Opportunity, Sweet Delight duó, Acustic Cuts.

A Sáfránkert Vendéglő előtt, a falu főutcáján jazz formációk szórakoztatják a járókelőket, a Pezsgő teraszon pedig a mediterrán jazz életérzés is helyet kap. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi-csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként  interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!

Mivel Paloznak nagyon kicsi, így szállásból is kevés van, a piknikre viszont egyre többen kaváncsiak, a szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

Vissza a hírekhez