JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 22.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

MALEK ANDREA SZÜLETÉSNAPI JUBILEUMI NAGYKONCERT

Exkluzív interjú Jáger Bandival!

jager-bandi.jpg


1) Eddig zongorista-zeneszerző-hangszerelőként ismertelek, de újabban már nagyszabású koncerteket is szervezel...

Nem kell megijedni, nem csaptam fel koncertszervezőnek, továbbra is maradok zongorista-zeneszerző, de a két saját formációimnak, a Jazzrael-nek és a Malek Andi Soulistic-nak szerveztem egy-két nagyszabású koncertet. Ez most is így lesz!

2018-ban Malek Andrea születésnapját, és a művészi pályán eltöltött 30 évet ünnepli. Ezen két nagyon fontos, és kerek évforduló alkalmából szervezzük meg ezt a különleges jubileumi koncertet sztárvendégek közreműködésével:

MALEK ANDREA SZÜLETÉSNAPI JUBILEUMI NAGYKONCERT

2018. MÁRICUS 14. 20.00 – AZ URÁNIA NEMZETI FILMSZINHÁZBAN!

https://www.youtube.com/watch?v=6SHgs6rT8GM


2) "Malek Andrea (Budapest, 1968. március 13. –) többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas magyar színésznő, énekesnő. Édesapja Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, édesanyja Toldy Mária énekesnő, énektanár, testvére, ifj. Malek Miklós, aki az Amerikai Egyesült Államokban él, szintén zeneszerző." - olvasható a Wikipédia-n! Hogyan kerültél kapcsolatba egy ilyen neves muzsikus család leány gyermekével? Ő keresett meg Téged, hogy kellene neki egy zongorakísérő?

2016-ban a Jazzrael nevű formációmnak volt egy koncertsorozata, ahova elhívtam Andit vendégként, és annyira jól sikerült ez a közös koncert, hogy utána eldöntöttük, csinálunk egy új formációt, ez lett a Malek Andi Soulistic. A "Soulistic" név a lélek zenére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal!


bandi-andi.jpg


3) Milyen projektekkel és merre léptetek fel eddig Magyarországon és a nagyvilágban?

Magyarországon fesztiválokon, különböző rendezvényeken zenekarral és duóban is. Duóban

tavaly voltunk New York-i 3 állomásos turnén. Az idén megyünk júniusban a Koppenhágai Zsidó Fesztiválra, és még ebben az évben egy izraeli fesztivál is tervben szerepel.


4) A plakátot nézve csupa-csupa nagy név lesz. De nemcsak jazzisták. Gondolom, őket Andi szerette volna... Vagy ez mind a Te ötleted?

Sajnos, többen nem értek rá, így igazoltan hiányoznak… Lett volna több jazzista is.

Olyan zenészeket hívtam, akiket az Andi nagyon szeret, és a múltban, vagy a jelenben dolgozott velük, és barátság is fűzi össze őket.

Az igazság az, hogy ez egy meglepetés koncert! Nem olyan rég tudta meg az Andi, amikor már elindult a reklám, hogy kik is lépnek fel, és hol lesz a koncert.


5) Nemrég jelent meg a "Madárka" című CD-tek. Arról is játszotok egy-két dalt? (Erről egyébként 2017. december 10-én írt "rave review"-t Gáspár Károly!) https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/malek-andi-soulistic/madarka/kritika/malek-andi-soulistic-madarka

A koncert úgy nézni ki, hogy először a vendégek egy dalt adnak elő, majd duettek lesznek, ahol természetesen a zenekar végig kísérni fog. Majd utána játszik a Malek Andi Soulistic a lemezanyagból, és a  most készülő új lemezből pár dalt, amin már saját szerzeményeim lesznek hallhatóak.


6) A Malek Andi Soulistic milyen összeállításban fog játszani ezen az 50. születésnapi koncerten?

Természetesen Andi énekel, én zongorázom. Azonkívül Csejtei Ákos – szaxofon, Balogh Roland – gitár, Hárs Viktor - bőgő, Pecek Lakatos András - dob.

Sok szeretettel várunk minden zenész barátot rajongót!


malek-andrea-koncert.jpg


Vissza a hírekhez