JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Mérföldkő - Grencsó István új, tripla CD-jének sajtóbemutatója

"Esszék" címmel a napokban jelenik meg Grencsó István, Dukay Barnabás, Kovács Tickmayer István és Holló Aurél nagyszabású, három CD-t tartalmazó "értekezése", amely az Adyton és a Hunnia Records közös produkciója.

2018. április 17-én, kedden délután 3 és 4 óra között a VIII. kerületi Horánszky utcában található Lumen kávézóban mutatták be a nem mindennapi kiadványt. 
A három CD felvétele három különböző helyszínen készült. A "Várakozás" a törökbálinti stúdióban, tavaly augusztus végén. A "Szertartászene" a Bakáts téri templomban, a "Két hallomás" az Opus Jazz Clubban - utóbbi kettőt 2016-ban rögzítették.

Mindhárom spontán, szabad zene Grencsó szaxofon, klarinét, fuvola és Dukay billentyűs játékával.

Az első lemezen Kovács Tickmayer elektromos zongorán játszik és az elektronikát kezeli, a harmadikon Holló Aurél ütőzik. 
Német Zsolt, Molnár Csaba  és Grencsó István röviden beszámolt a kiadvánnyal kapcsolatos "tudnivalókról", nehézségekről, örömökről. 
150 db készült összesen: igazán szép, elegáns kivitelben. Köszönet minden támogatónak, közreműködőnek.
Kérdésekre (és azok nélkül is) Grencsó elmondta, hogy mérföldkőnek tekinti a tripla CD-t. Olyan zene hallható rajta, amit régóta szeretett volna közkinccsé tenni. És reméli, ha valaki tíz év múlva előveszi - még mindig tetszeni fog. 
A számomra legérdekesebb gondolatot a spontán, szabad zenével kapcsolatban fejtegette. Egy ideje (évek óta) a kompozíciók,  kötöttségek helyett a rögtönzött, ösztönös zene világába lépett. A pillanat dönti el a zenei folyamat sodrását, szabad gondolatok hatására jön létre a muzsika. Nem lebecsülve a kompozíciós zenét - Ő most egy másik úton ballag. Amely legalább olyan szép lehet, mégha kevesen is járnak arrafelé...


image1.jpg


image2.jpg


image3.jpg


image4.jpg


image5.jpg


image6.jpg


image7.jpg


image8.jpg


image9.jpg


Alighogy feltettem a fenti cikket, levelet és képeket kaptam Molnár Csabától: "Köszönjük, hogy eljöttetek és a jó kérdéseket, melyek még jobbá tették a beszélgetést."


20180417-153533.jpg


20180417-153505.jpg


20180417-153438.jpg


Vissza a hírekhez