JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Charles Lloyd Kindred Spirits – LANGNAU JAZZ NIGHTS (2019. július 24.) - Svájci nyári jazzfesztivál-szezon-jelentés (negyedik rész negyedik alrésze)

A Langnau-i jazzfesztivál második napjának második zenekara a Charles Lloyd Kindred Spirits volt. Lloyd mester Magyarországon (is) legendás státuszban van, és gyakori vendég Budapesten.

Legutóbb a Marvels zenekarral járt ott, és arról egy részletes tudósítás is született:

https://www.jazzma.hu/hirek/2018/07/05/lloyd-a-csodak-csodaja

A Kindred Spirits zenekar ritmusszekciója ugyanaz, mint a Marvels zenekaré (Reuben Rogers/Eric Harland), de ezúttal Julian Lage és Marvin Sewell volt a két gitáros. Akik ma este rengeteg szóló-lehetőséget kaptak (és Reuben Rogers is, aki a szokásos bőgő helyett egy Fender Jazz Bass-en játszott, nem is akárhogy!)


cl1.jpg


Charles Lloyd-ról nem tudok semmi meglepetést mondani: tüneményes ember; mélyérzésű, spirituális, originális muzsikus, akinek zenéje egy csapásra elbűvöli, felemeli és lebegteti az embert. Ma este a tárogatóját nem vette elő, „csak” fuvolán és szaxofonon varázsolt. (Hosszú ujjú ingben, kardigánban és sapkában... a 40 fokban!! Ennél több bizonyíték nem kell hozzá, hogy lássuk, ő teljesen más dimenzióban létezik, mint mi földi halandók...)

A Mester immár 81 éves; a koncertezéssel járó utazgatást –ahogy a hangverseny után mondta- már egyre nehezebben bírja, de a koncertpódiumon még mindig újjászületik, és tovább járja saját zenei útját. „We have no home: music is our home...” - mondta az egyik szám végén. Szerencsések lehettünk, hogy erre a két órára honfitársai, vagy útitársai lehettünk.


cl2.jpg


cl3.jpg


cl4.jpg


cl5.jpg


cl6.jpg


cl7.jpg


cl8.jpg


cl9.jpg


cl10.jpg


cl11.jpg


cl12.jpg


cl13-1.jpg


cl14.jpg


cl15.jpg


cl16.jpg


cl17.jpg


cl18.jpg


cl19.jpg


cl20.jpg


cl21.jpg

Vissza a hírekhez