JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Chateu Clermont Jazz Fesztivál, Clermont, Franciaország (2019. augusztus 24.)

Már évtizedek óta hagyomány, hogy ebben a kis Rajna melletti francia kastélyban minden nyáron jazzfesztivált rendeznek. Az idei programból a „Michel Petrucciani Tribute” koncert és az Antonio Farao Band (David Liebman-nel) nézett ki a legígéretesebbnek.

plakat.jpg


A Petrucciani Tribute-ra Michel gitáros testvérét (Philippe Petrucciani) és Flavio Boltro olasz trombitást (aki évekig játszott, és lemezeken szerepelt Michel-lel) szervezte be Manu Roche dobos (ő is elég sokat játszott Michel-lel, de lemezeken nem, csak koncerteken), és a Michel Petrucciani „songbook”-ból játszottak ismertebb és ismeretlenebb (vagy felismerhetetlen?) darabokat.


p1.jpg


p2.jpg


p3.jpg


p4.jpg


p5.jpg


Aztán a szünet után jött Antonio Farao olasz zongorista, aki két amerikai szaxofonossal érkezett (szopránon Dave Liebman, tenoron Keith Oxman), és egy remek amerikai bőgőssel (Ameen Saleem). Dobokon a legendás amerikai (de már régóta Rómában élő) dobos (Gil Evans, Paul Bley, Jaco Pastorius...) Bruce Ditmas játszott.


f1-2.jpg


f2-1.jpg


f3-1.jpg


f4-1.jpg


f5-1.jpg


f6-3.jpg


f7.jpg


f8.jpg


f9.jpg


f10.jpg


f11.jpg


f12.jpg


Teltházas volt a kastély, remek volt az idő, jó volt a program (nekem Flavio és Antonio játéka tetszett a legjobban, Dave Liebman mintha kicsit fáradt lett volna). Viszont rettenetesen visszhangzott a kastély a hangosabb részeknél.


Vissza a hírekhez