JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Valentin napi jazzklub, vendég Bágyi Balázs dob - Gyémánt Jazz Klub

Pilisszentiván, Gyémánt Étterem - 2020. 02. 14., péntek 19 óra.

A február 14-i jazzklub több tekintetben is rendhagyó, újító volt a dr.Peller Jazzband életében. Ezúttal nagy örömünkre Bágyi Balázs a kiváló, nemzetközi tekintetben is ismert dobos-zeneszerző volt a vendége a házigazda zenekarnak. Hegedüs Zsuzsanna énekelt, Molnár Zoltán trombitán és szárnykürtön játszott, valamint egy különleges produkciót is előadott, de erről majd később, Kovács Tamás gitározott, dr.Peller György tenor- és szopránszaxofonon játszott. Kozák Zoltán pedig ezúttal a zenekar életében először bőgőn is játszott, az 1870-ben gyártott nagybőgőjét hozta magával, valamint basszusgitáron is közreműködött.

Másrészt a zenekar most először játszotta a vendégművész szerzeményeit is, Bágyi Balázs három különböző stílusú és hangulatú kiváló művet hozott magával.

Az „Our Love Is Here to Stay” című Gershwin szerzemény, és a „Spyro” c. dr.Peller szerzemény eljátszása után rögtön következett is a „Soft Balkan Wind” című Bágyi Balázs mű, amelynek témáját Molnár Zoltán adta elő szárnykürtön.  Ezt követte a „So Nice” című latin standard, amelyben Kovács Tamás játszott szép gitárszólót. Majd a „Polka Dots and Moonbeams” című ballada hangzott el, a zenekar „Let There Be Jazz” című lemezén hallható hangszereléssel, gitár intro-val.

Ezután ismét egy Bágyi szerzemény, a „Tűzugrás” következett, amely egy a téma után up tempo swing, ebben minden zenész jól „kiélhette” magát, Bágyi Balázs pedig kiváló dobszólót adott elő benne, amelyet a közönség visszajelzéseiből is érezni lehetett.

Az első „félidő” a zenekar egy új számával, a „Morning Blues”-zal ért véget.

Rövid szünet a „Népies Blues”-zal folytatódott a koncert, majd újabb különlegesség, sőt két különlegesség is következett, először Hegedüs Zsuzsanna olvasott fel egy rövid novellát a Valentin nappal kapcsolatosan, majd pedig újabb meglepetésként Molnár Zoltán adat elő a „My Funny Valentine”-t, de nem csak trombitán, hanem el is énekelte, nagy sikerrel.

Ezután a „No More Blues”-t adata elő a zenekar, majd Bágyi Balázs  gyönyörű balladája, a „Tenderness” következett, amelynek témáját szintén Molnár Zoltán adta elő szárnykürtön.

A koncert két „pörgős” számmal zárult, Pee Wee Ellis „The Chicken”-je után az „In Walked Bud” című Monk nótával fejeződött be a koncert, amelyben a dobszólót követően egy ének-gitár-trombita-szaxofon unisono még feldobta a hangulatot.

A közönség vastapssal köszönte meg a koncertet, ezért ráadásként a „Corcovado”-t még eljátszotta a dr.Peller Jazzband Bágyi Bálazs közreműködésével.

A fényképeket Soóky Péter készítette.


dsc-6641-00001.jpg


dsc-6699-00001.jpg


dsc-6784-00001.jpg


dsc-6831-00001.jpg


dsc-6836-00001.jpg


dsc-6839-00001.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez