JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

HÁROM KÉRDÉS - Nagy Emma

Némi szünet után folytatjuk a HÁROM KÉRDÉS rovatot: az újabb válaszokat (a szándékosan egyszerű kérdésekre) a (nagyon) fiatal énekesnő Nagy Emma fogalmazza meg. Tartozom egy vallomással, amit Emmának már elmondtam néhány nappal ezelőtti találkozásunkkor. Két éve, a II. Belvárosi Jazzversenyen hallottam Őt először - és akkor nem igazán tetszett az éneke. Azóta "meggyőzött": "Set to Face" című tavalyi lemeze, és a világhálón nézhető-hallgatható felvételei - véleményem szerint - remekül sikerültek! Nagyon találó módon azt mondta: "jobb, mintha fordítva lenne"... Ő más úton jár, nem a főcsapást választotta - de nem magyaráznám tovább, érdemes meghallgatni! Az írás aktualitását az adja, hogy elnyerte a Iuventus Művészeti Alapítvány fél évig tartó támogatását.

image1-90.JPG

A II. Belvárosi Jazzversenyen 2018-ban

MI ÚJSÁG - HOGY VAGY?
Köszönöm a kérdést, jól vagyok. Újra nagyon sűrűek a napjaim, de lassan rá kell, hogy jöjjek, így tudok csak működni. Talán mostanra alakul ki egyfajta rendszer az életemben, ami nélkül nem lehet dolgozni, vagy lazítani sem. Ennek pedig nagyon örülök.

MIRE KÉSZÜLSZ A KÖZELJÖVŐBEN?
Az egyik legfontosabb dolog, amire szerencsére még négy másik emberrel együtt készülök, az a második lemezünk lesz a Quintettel. Felvételt készíteni nagyon izgalmas, rengeteg döntést kell meghoznia az embernek zeneileg. Véglegesnek tűnő döntést, ami szerencsére inkább tűnő, mint végleges. Jobb erre úgy gondolni, mint pár kidolgozott ötletre, ami remélhetőleg érett és aktuális egyben. Tehát májusban lesz a felvétel, addig pedig megpróbálunk minél több energiát belefektetni. Ezen kívül elkezdtem zeneszerzést tanulni, ami úgy érzem, mindenre kihat most az életemben. Amire a közeljövőben készülök az igazából ugyanaz, mint amire a távoli jövőben, így félig megválaszoltam a következő kérdést.


image1-91.JPG


MIK A TERVEID AZ ÉV TOVÁBBI RÉSZÉRE (LEMEZ, KONCERTEK)?
Ha minden jól alakul, nyárig lesz egy második lemezünk, ahogy azt már írtam. Szeretnénk egy lemezbemutatót is persze, ami már szervezés alatt áll.
Ezen kívül elkészíthetünk egy videóklipet, aminek premierjére szintén szeretnénk egy eseményt koncerttel egybekötve. Ez az első pár hónap, hogy nincsenek koncertjeink, viszont sokkal több műhelymunkára jut időnk.
A nyár felé lesz koncertünk Baján, Debrecenben, Palóznakon és Budapesten is valószínűleg.
Ezek mellett szeretnék szeptembertől egyetemre járni, most több felvételire is készülök egyszerre. Nagyon sok köszönettel és hálával tartozom az Iuventus Művészeti Alapítványnak, amiért támogatnak, és több időt tudok majd tanulásra fordítani. Erről szólnak most a mindennapjaim, remélem később is erről szólhatnak majd.

image2-60.JPG

Barcsik Géza felvétele

Vissza a hírekhez