JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 28.
Sunday Hangover2024. április 28.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

SZAKCSI JR. TRIO - Jazz a Pódiumteremben

Tegnapelőtt este nosztalgiáztunk a régi Pódiumteremben, Debrecenben a Kossuth u 1sz alatt. Valamikor a hetvenes években kezdődtek itt a jazz koncertek, minden este a Jazz Napok alkalmával itt voltak a jam session-ök, igazi találkozóhely volt.

Öröm volt számunkra, hogy nagyszámú fiatal és idősebb jazzrajongó jelent meg a koncerten. Balázs Elemért tiszteletbeli debreceninek fogadtuk, számtalan együttessel és kiváló szólisták játékával nyerte el közönségünk elismerését.

A csütörtöki koncert igazi  csemege volt, mert régen hallottunk igazi akusztikus triót. Életre kelt a régi Blüthner zongora és miden erősítés nélkül (csak a bőgő kapott egy nagyon kicsi erősítést) teremtettek kitűnő atmoszférát.

A koncert Szakcsi Jr. egymondatos bevezetésével kezdődött, hogy műsorukban örökzöld jazztémákat fognak játszani.

Az elhangzott örökzöldeket (például: Horace Silver „Strollin’”, Arthur Schwartz „You and the Night and the Music”) viszont ritkán lehet hallani, különösen ilyen átgondolt egyéni harmóniákkal és hangszereléssel.

Tág teret kapott Pecek Lakatos Krisztián. Végre szép bőgő hangja gyönyörűen emelkedett ki, és ilyen technikailag átgondolt szólókat is ritkán hallottunk tőle. Általános vélemény volt, hogyha behunytuk a szemünket, igazi világszintet lehetett hallani. John Pattituci a jazz bőgő verseny tiszteletbeli elnöke nem véletlenül jósolta meg, hogy igazi drágakövet találtak. Nem tévedett. Balázs Elemér hozta a magas szintű szokásos kíséretét.

Az ifjabb Szakcsi nem hoz Édesapjára szégyent. Zongora billentése és technikája méltán az élvonalba repíti.

A nagy sikert természetesen követte a ráadás szám, melyben igazi meglepetésre helyet cserélt Elemér és Szakcsi Jr. Egy igen dallamos blues témával zárták a kitűnő hangulatot.

Várjuk a folytatást!


jr-szakcsi-001.jpg


jr-szakcsi-003.jpg


jr-szakcsi-006.jpg


jr-szakcsi-007.jpg


jr-szakcsi-008.jpg


jr-szakcsi-011.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez