JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Vidéki jazzarcok – Tamás Kinga (Gárdony)

2020. február 27-én hallottam először Tamás Kingáról, aki a Double Bass Project koncertjéről küldött beszámolót. Szinte semmit nem kellett javítanom a cikken (utólag derült ki számomra, hogy egy volt magyar tanárral van dolgom). Elhatároztam, hogy nemcsak kinevezem a JazzMa.hu gárdonyi tudósítójának, hanem be is mutatom őt lapunk olvasóinak!

tamas-kinga.jpg


1) Mikor és hol született?
1975. február 4-én születtem Győrött.


2) Zeneiskolába járt?
Nem jártam zeneiskolába, ami utólag nagy hiányt jelent az életemen. Egy éve kezdtem el zongorázni tanulni Gárdonyban, Marco BIanchi olasz zongoraművész magániskolájában. A lányommal, a 9 éves Lilivel, aki 2019 szeptemberében kezdett zongorázni, együtt tanulunk. Ő sokkal gyorsabban halad, nagyon szereti, és nagyon ügyes.


3) Mióta él Gárdonyban?
2005 óta élek Gárdonyban, amit Győr után a második otthonomnak tartok. A 15 év, amit itt éltem, a második leghosszabb időszak, amit egy helyben töltöttem.

4) Mikor és minek a hatására kezdett jazz együttesek menedzselésével foglalkozni?
2017 elején becsatlakoztam a Gárdony Coworking csapatába, ami egy közösségi irodának indult. Szabadúszó bölcsészként kerestem a lehetőséget a munka világába való visszacsatlakozásra a három kisgyerekkel otthon töltött hat év után. Korábban még a GYES alatt is a Pannon Egyetem óraadó tanára voltam, irodalomtudományból doktoráltam. A megváltozott életformám, a családi feladatok mellett már nem láttam a kutatói, oktatói munkában a jövőmet, ezért váltottam. A Gárdony Coworkingben találkoztam pár internetes szakemberrel, akikkel közös zenei projektbe kezdtünk, egy kis szobastúdiót hoztunk létre és live stream videókat tettünk közzé a saját csatornánkon. Egy online közösségi zenét lehetővé tevő alkalmazáson is elkezdtünk dolgozni Phonic Chat néven. Egyre több, a régióból származó zenész fordult meg nálunk, majd megkerestek minket megbízásokkal is. Elsősorban zenei videókat készítünk az együtteseknek, de koncertek, fellépések szervezését is vállaljuk. A helyi Gárdonyi Nemzedékek Háza ad otthont ezeknek az eseményeknek. Van egy hamarosan induló, nyertes pályázati projektünk is, amelynek lényege, hogy különböző hangszerek mestereit hívjuk meg egy-egy közös zenei produkció összeállítására különböző témákban hat alkalommal, amelyet online is közvetítünk. A teljes sorozatot egy nagy, élő közös koncert fogja zárni az elkészült zenei projektek elhangzásával. Gárdonyban több helyszínen fogjuk megvalósítani ezt az eseménysorozatot. Ennek a programnak a zenei vezetője Kiss G. László jazz basszusgitár-művész lesz. Pontos időpontokat sajnos még nem tudunk mondani, de amint rendelkezésre állnak, jelezzük. 

5) Hol rendezik a koncerteket? Mi a klub neve és pontos címe?
Nincs egy meghatározott helyszínünk, de Gárdonyban több helyen is lehetséges a koncertszervezés. Ocsenás Katalinnal, a helyi kulturális és közösségi terek igazgatójával, és Tóth István polgármesterrel jó a kapcsolatunk, zeneszerető, művészetpártoló közegben vagyunk, nyitott ajtókra találunk, ha sikerül egy-egy eseményt létrehozni. A Gárdonyi Nemzedékek Háza színpadán több ilyen fellépést is megvalósítottunk már. 

6) Csak a Velencei-tó vonzáskörzetében élő jazz zenészekkel foglalkozik? Ezt csak azért kérdezem, mert január végén Kiss G. László  Doubled Bass Project-jét léptették fel.
A Velencei-tónál élünk, erre a régióra fókuszálunk, de szerte az országban vannak kapcsolataink zenészekkel, és ez a kör folyamatosan bővül. 

7) Legközelebb ki lép fel Önöknél?
A legközelebbi eseménysorozatunk a pályázati projektünk megvalósítása lesz. Ennek a  programját és fellépőit még nem szeretném elárulni, de egy sokszínű kísérleti projekt van készülőben, amit nem csak élőben, hanem online is figyelemmel lehet majd kísérni. 

8) Mik a közeljövő tervei?
Létezik Gárdonyban egy régi tévéstúdió, ami szinte még az eredeti állapotában van meg. Ezt a helyet szeretnénk megszerezni, és egy videó- és hangstúdiót építeni, ami egyben a zenei munkáink és a Phonic Chat-projektünk bázisa is lesz. Korábban már megfogalmazódott bennünk -még a jelenlegi helyzet kialakulása előtt-, hogy az online közvetített, kis közönség előtt zajló, instrumentális zenei programokat szeretnénk a lehető legjobb minőségben felvenni és eljuttatni széles közönséghez. Ehhez fejlesztésre van még szükségünk, de kitartóak vagyunk, lépésről lépésre építkezünk.


9) Sok sikert a megvalósításhoz!

Köszönöm szépen a lehetőséget a JazzMa-nak és Maloschik Róbertnek!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez