JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú a Jazz Mecénás díj másik nyertesével – Bóna László (Budapest Jazz Klub)

Bóna Lacit több, mint 20 éve ismerem. Akkor még jazzdobos volt!

bona-laszlo-st-020-1280x853-1-e1513777662666.jpg


1) Először is engedd meg, hogy gratuláljak!

Köszönöm szépen!


2) Milyen érzés volt, mikor megtudtad, hogy Te kaptad az idei egyik Jazz Mecénás díjat? Mondjuk, szerintem Neked kellett volna elsőként adni annak idején! Nem késtek vele egy kicsit, sokat?

Meglepett, már csak azért is, mert László Attila hívott telefonon, hogy gratuláljon, és hirtelen nem is tudtam, miről van szó, aztán gyorsan leesett. Hogy kinek kellett volna elsőként adni a díjat, ezt nem tudom. Sokan vagyunk, akik sokat tesznek/dolgoznak a műfajért  - itt vagy pl. Te is, aki sokkal régebb óta tolja a magyar jazz szekerét, mint én - , egyszer úgy tűnik mindenki sorra kerül, most rám nyomták a gombot a szavazók.


3) Szerinted -azon kívül, hogy Te a saját pénzedet rakod bele!- voltak-e olyan kiemelkedő dolgok  az elmúlt tízegynéhány évben, amiért különösen megérdemelted ezt a díjat? Amikért Te is adtál volna magadnak…

Hosszú idő ez az idestova 13 év, nagyon sok minden történt itt a vadkeleti magyar jazzéletben. Kiemelkedő "tettet" nem tudok felidézni magamban, aztán lehet azért, mert a napi sodor elviszi az emlékeket, de az biztos, hogy számos olyan esemény/történés/pillanat volt  a klub életében, amire kifejezetten büszke vagyok, bár ezek legtöbbje nem kizárólag az én érdemem, inkább csapat munka ez, mint egyedüli nyargalás. Éppen ezért, ha van rá mód, és ez itt most az, megemlítem a BJC oszlopos tagjait, akikről kevesebb szó esik a nyilvánosság előtt, ABC sorrendben, priort kizárva: Dóczi Bence, Fazekas Katalin, Keleti Kristóf, Susszer Balázs, Zselinszky Zsaklin és tulajdonos társam, Susszer Zoltán. Mi így egy fogat vagyunk, és bár sokszor születik egy-egy saját ötlet, mégis ezek megvalósítása ritka kivétellel a csapat feladata. Ha mégis pisztolyt tennél a számba, hogy de "akkor is mondj valakit Laci!", akkor a mecénás maga a klub lenne, a BJC. Az elsütés pedig már a Te döntésed. (Van két gyermekem) :)


4) Mikor adják át a díjat?

A Magyar Jazz Ünnepe 2020 a jelen helyzet miatt áttevődött október elejére, a díjátadás napja október 9. lesz.


5) További sikereket! Vagy ahogy 1995 szeptemberében mondta nekem Wynton Marsalis: "Thank you sir for callling! Keep swingin'."

Danke schön!


mjszlogo.jpg

Vissza a hírekhez