JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Hárs-ok a parkban

Sokkal frappánsabb cím lett volna a „Hárs-ok a hársfák alatt”, de ez a koncert Siófokokon a Jókai parkban volt, ahol nem a hársfa a legjellemzőbb növény. Vasárnap este itt lépett fel a Hárs Viktor–Hárs Róza–Pusztai Csaba összeállítású zenekar, legalábbis a nevek ebben a sorrendben kerültek feltüntetésre a plakáton. Meghallgatva a koncertet, inkább Hárs Róza Trio elnevezést lehetne adni a társulatnak, de inkább mellőzzük ezt az udvariatlanságot mind az édesapával, mind a nagytapasztalatú kollégákkal szemben.

Szóval a koncerten az ifjú Hárs Róza játszott elektromos zongorán és énekelt; Hárs Viktor gitározott (a zenekari kíséretben a felső húrokon hozta a basszust, a szólóknál pedig a torzított gitárhangzást részesítette előnyben); az ütőhangszereken pedig Pusztai Csaba játszott nagyon érzékenyen és intelligensen.


20200802-193416.jpg


Természetesen – az alkalomhoz és a közönséghez illően – nem egy ízig-vérig jazzkoncertnek volt részese a meglehetősen nagyszámú közönség, hanem a jazz standard-ek mellett popszerzemények is elhangzottak, de úgy is lehet fogalmazni, hogy a popszerzemények mellett néhány jazz standard-et is hallhattunk.

A jazz standard-ek a következők voltak:

- Gee, Baby, Ain”t I Good to You (Andy Razaf–Don Redman)

- Corcovado (Antônio Carlos Jobim)

- I Fall in Love Too Easily (Jule Styne-Sammy Cahn)

- Autumn Leaves (Joseph Kosma–Johnny Mercer)

- All of Me (Gerald Marks–Seymour Simons)


20200802-193438.jpg


20200802-193455.jpg


20200802-193425.jpg


A pop kategóriából hallhattunk Elvis Presley, Alicia Keys, Edit Piaf, John Lennon és Katona Klári által sikerre vitt számokat. Az Elvis Presley énekelte „Love Me Tender” című számot később napjaink egyik sztár énekesnője Norah Jones is műsorára vette, tehát a kategorizálás nem egy könnyű feladat.


20200802-193440.jpg


A fiatal énekesnő két saját szerzeményét is előadta, ami még tovább dicséretet érdemel. Kellemes egy óra volt, soha rosszabbat, végig kitartott a közönség és a tapsból ítélve élvezték is az előadást. (Sőt még néhány szúnyog is elégedett volt a finom vacsorával. Ez a zöldövezet egyik hátránya. Mindemellett le kell írni, hogy idén kevés a szúnyog Siófokon.)


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez