JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Hogyan reagálnak a jazzfesztiválok szervezői az újabb szigorításokra – Fazekas Csaba (Hajdúszoboszló)

A 2020. július 30-án kelt legújabb rendelet után kikérdeztem a különböző jazzfesztiválok szervezőit. Mindenkinek ugyanazt a három kérdést tettem fel: Mit tervez most? Átviszik jövőre? Vagy esetleg mégis megtartják, mert a nézők száma nem éri el az ötszáz főt?

fazekas-csaba.jpg


A következő tervet eszeltük ki. A három napos rendezvényt 15-e után csökkentett  létszámmal, és a következő időpontokban szeretnénk megrendezni.

16-án, vasárnap este 8 órától a Hot Jazz Band nyitja meg, és utána Roby Lakatos zárná az estét. . (A Roby Lakatos koncert alcíme: Tribute to MR. Úgy sem találod ki, hogy kire gondoltam…)

Utána egy kis szünet, és 22-én, szombaton a Benkó Együttes szintén este 8 órától, és ezt  követné Micheller Myrtill és a Swinguistique  koncertje.

Vasárnap, 23-án a Debrecen Big Band lépne fel, meghívott vendégeivel. Ők mindig problémásak voltak a fel és lepakolással, de most időkorlát nélkül kapnak lehetőséget.

A szervezőkkel való egyeztetés szerint 500 ingyen jegyet fogunk kiosztani, melyet az előadások előtt lehet igényelni.

(A nyáron elmaradt folk fesztivál és színházi előadások is ily módon kerülnek lebonyolításra. Ezért is érthetetlen a Debreceni Jazz Napok eltörlése, hiszen egy-egy színpad előtt nem volt soha 500 fő. Ugyanakkor például engem is értesített a Kodály Filharmónia, hogy az elmaradt tavaszi hangversenyek megrendezésre kerülnek és a bérleteink érvényesek. Augusztus 6-án  a Kölcsey Nagytermében is lesz  koncert, 15-én a Nagytemplom előtt bármilyen nagy tömeg előtt lehet…)

Természetesen reméljük, hogy a kormányinfón bejelentett rendelkezések nem változnak.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez