JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Jubileumi év indult a Snétberger Központban

Június 29-e és július 24-e között zajlott a Snétberger Zenei Tehetség Központ 10., jubileumi évfolyamának tanévindító nyári kurzusa Felsőörsön. A járványhelyzet miatt az előző kurzust csak online tudták megtartani, ezért a nyári személyes találkozások öröme diákokkal, tanárokkal, kollégákkal, családokkal és a közönséggel, mindent felülírt. Újra lehetett zenekari gyakorlatot és kamaraórát tartani, és bemutatni a megszerzett tudást.

snetberger-tehetseg-kozpont.jpg


Július 24-én zárókoncerttel fejezték be a 10. évfolyam első kurzusát is, amelyet immáron hagyományos módon, a Tehetség Központ udvarán tartottak meg, az eddigi nyári koncertekhez hasonlóan. A 200 fő feletti létszámban érkező vendégek örömmel hallgatták meg a diákok és a közreműködő tanárok, így Lakatos György és az alapító Snétberger Ferenc előadását. A koncert élményét kitűnően adja vissza az egyik néző, Szerdahelyi Róbert Facebook bejegyzése:

„Van egy hely Magyarországon, ahol minden nyáron csoda történik. Felsőörs domboktól körbezárt kis völgyében van egy teljesen elszeparált világ, ahol olyan tehetségekkel találkozhatunk, amire kevésszer van alkalma az embernek. De itt minden évben, akárhányszor jövünk, mindig megéljük a csodát. Elképesztő tehetségek, szorgalom, kitartás, alázat, klasszikus zene és jazz, improvizáció, virtuozitás, rengeteg nevetés, jókedv, egészséges csibészség, barátságok, de leginkább TISZTELET. Nekünk “látogatóként” ezt jelenti a Snétberger Zenei Tehetség Központ, és ezt a közösséget alkotó diákok, világhírű tanáraik, és az őket segítő csapat. Köszönjük, hogy ismét Veletek tölthettünk egy újabb fantasztikus estét! Ez volt ma a 10. évfolyam nyári kurzus zárókoncertje, nekünk pedig egy fantasztikus apa-lánya program, ismét:) Köszönjük a meghívást!”


img-5671.JPG


A koncertről hírt adott a Petőfi TV is.

https://www.youtube.com/watch?v=uKsj43BjWHY


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez