JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Keith Jarrett visszavonul (?)

Tegnap a New York Times közölt egy hosszabb interjú/cikket Keith Jarrett-ről. Ebből kiderül, hogy az immár 75 éves mester túl van két agyvérzésen, egészségügyi okokból mondta le két éve a Carnegie Hall koncertjét, és azóta csak otthon lábadozik. A bal oldala nem mozog jól továbbra sem; kétségbeesve azt vette észre, hogy elfelejtett sok zenét. Nagyon úgy néz ki, hogy nem fog tudni visszatérni a színpadra.

Íme a cikk:


https://www.nytimes.com/2020/10/21/arts/music/keith-jarrett-piano.html?smtyp=cur&smid=fb-nytimes&fbclid=IwAR1uN5hiKWdlhcCscVzZ-Ajgi7QDCIYYS_HHeZ64AY8NE7tkq6RkmE_ytOk&fbclid=IwAR25j04V62pZJB44jlFFG8XuAUwpta025IcCXAyOHODHPdRjwhRl81gKOLs


Természetesen ez nem jelenti azt, hogy Jarrett lemezek nélkül maradunk a jövőben sem; az ECM minden koncertjét rögzítette az elmúlt évtizedekben, és rengeteg anyag van a „dobozban”. Például, az interjúban kiemeli az 2016-os budapesti koncertet, ahol meg volt elégedve a saját játékával, és külön kiemeli az értő közönséget. Talán ez azt jelenti, hogy a legutolsó, 2019-ben kiadott müncheni koncert CD után esetleg majd a budapesti koncert is megjelenik egyszer az ECM-nél... (Olyannyira, hogy október 29-én jelenik meg! – A szerk.)

https://www.youtube.com/watch?v=TMz5j2ssRCc


keith-jarrett-budapest-concert.jpg

Vissza a hírekhez