JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Fesztiválmustra – Madaras Zoltán (B52, Pilisborosjenő)

Madaras Zoltánnal 2019 májusában készítettem az első riportot.

madaras-zoltan.jpg


1) Mióta van B52 Jazzfesztivál Pilisborosjenőn?

Az első jazzfesztet 2018-ban rendeztük. 2019-ben ismét volt jazzfeszt, tavaly viszont elmaradt a járvány miatt. Idén lesz tehát a harmadik.


2) Eddig hány zenekar lépett fel Önöknél?

Alkalmanként 3 zenekart hívunk meg, tehát eddig hat formáció koncertezett nálunk


3) Az idén kik fognak játszani, és hánykor kezdődnek a koncertek?

Az idei B52 június 5-én, szombaton lesz.

A fellépők:

Balina Gyula  17.00

Tomor Barnabás Trió  18.30

Borbély Műhely és barátai     20.00


b52-2021-plakat-cmyk-1.jpg


Minifesztiválunk első két évadában fellépett Tóth Viktor, két különböző formációval. Koncertjeit és jazztörténeti előadását azóta is emlegetik a falubeliek. Azt tapasztaltuk, hogy a szaxofonművésznek is tetszett a B52 jazzfeszt, kapcsolatunk azóta is megmaradt, és Viktor idén is ott lesz Pilisborosjenőn, ezúttal nem fellépőként, hanem műsorvezetőként és moderátorként.

A koncertek mellett egyéb programokkal is készülünk. Lesz sakk szimultán és ulti iskola, meg persze gyermekeknek szánt foglalkozások is, hogy az egész családnak legyen miért kijönni a Mandelbrotba.


4) Helyszínül miért pont a Mandelbrot Pékség udvarát választották?

Ennek a helynek különleges atmoszférája van. A falu közepén, egy öreg ház mögött van egy tágas, zöld udvar, szőlőlugassal és hatalmas diófával. Ideális helyszín egy olyan rendezvénynek, ami nem a méretével akar kitűnni. 2-300 ember itt kényelmesen elfér, elsősorban helyi közönségre számítunk, ettől családias hangulat keletkezik. Eddigi két alkalommal ez a koncepció bevált, idén sem változtatunk rajta.


5) Mennyibe kerül egy belépő?

A B52 Jazzfeszt non-profit rendezvény. Néhány nagyobb szponzor mellett a finanszírozás fő forrása a közönség anyagi támogatása. Támogatói jegyeket ajánlunk fel a közönségnek, a támogatás ajánlott összege 2,000 Ft. Sokan vannak, akik ennél nagyobb összeget is felajánlanak. Gyermekeknek természetesen ingyenes.


6) Budapestről saját autón kívül, hogy lehet eljutni Pilisborosjenőre?

Az ajánlott közlekedési eszköz a Volánbusz. Az Árpád hídtól a 840-es 25 perc alatt kiér Pilisborosjenőre. A település biciklivel is megközelíthető, habár még nincs kiépített bicikliút. Érdemes otthon hagyni az autót, mert így meg lehet kóstolni a helyi borokat és kézműves söröket is. Aki mégis autóval jönne, annak azt ajánljuk, hogy a falu bejáratánál kialakított ingyenes parkolókat vegye igénybe, ahonnan a helyszín 5 percnyi sétával elérhető.


7) Sok sikert és jó időt kívánok!

Köszönjük.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez