JazzMa

Friss Hírek

Another Saturday Night2024. május 18.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Etienne Rolin Budapesten lép fel 10.28-án (Váczit és Ajtait erősítve)

A csütörtöki spontán koncerten, ahol Váczi Dániel és Ajtai Péter összeállnak, hogy jazz improvizációt tartsanak Korodi János festményeihez, az éppen itthon tartózkodó Etienne Rolin is betársul.

Az amerikai születésű, francia zenész, zeneszerző és szobrász Budapesten tartózkodik jelenleg, és az újonnan nyitott Létminimum Bázis névre hallgató galériában kiállító Korodi János: Light works Terminal finisszázsán fog fellépni. Jazz improvizációt várhatunk tőle és zenésztársaitól: Váczi Dániel és Ajtai Péter fog a képek között zenélni. (Ávéd János betegség miatt nem tud fellépni!) Majdnem számszerű dolgokat fogunk hallani - raktuk össze a zenészek nyilatkozatából. Tehát akinek újdonság a jazz improvizáció, annak se kell félni most csütörtökön!

Rendkívül izgalmas program, a hazai jazz ismert szereplőivel együttműködve a Horizont Kör spontán, rövid idővel a program előtt látott neki a szervezésnek. A különleges hangulatot, Korodi János képeinek indusztriális aláfestése adja. Az érdekesség, hogy a kiállított képek java fára vannak lenyomatként készítve - így a képeken belül találkozik a világunk két ellenpólusa: a természet és az ember alkotta gépezetek. Erről nem mutatunk képet, mert gyertek el megnézni!

Extra érdekesség, hogy a fellépő Ajtai Péter bőgős - aki egyébként hatalmas átéléssel és magas szakértelemmel zenél - az Instagrammon Gossip Girl review-kat és más furcsa dolgokat oszt meg.

Etienne Rolin-nek pedig nem régen jelent meg egy könyve a festményeiről és értekezésekről francia nyelven.


unnamed.jpg

Vissza a hírekhez