JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

87. DzsesSzerda Tatabányán – Fusio Group

A tatabányai „jazzTamás(ok)” februárban is elküldték beharangozójukat! – A szerk.

A zenekar 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2006-ban Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozatuk volt, és számos külföldi fesztiválon is részt vettek /Londonban, Németországban, Szlovákiában, Belgiumban/. A zenekar 8 albumot jelentetett meg eddig:

Life Rhythm - 1994 /Bouevard & Pécuchet/ Attitudes - 1999 /Periferic Records/ Energy /live/ - 2003 /Periferic Records/ Stickman - 2007 /Tomtom Records/ Soul Food - 2010 /Tomtom Records/ Wanna Dance? - 2014 /Tomtom Records/ Step Away! - 2018 /Tomtom Records/ XXX – 2022 /Tomtom Records/

A 30 éves zenekar jubileumi albumán - ahogy a korábbi albumokon is - kizárólag új, saját szerzemények kerültek felvételre.

A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részekkel ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, amint az élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra.

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja a sajátos hangzást. A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli művészei.

Elek István – szaxofon Kormos János - gitár Horváth János - billentyűs hangszerek Szuna Péter – basszusgitár Szendőfi Péter - dob


dzsesszerda-87.png

Vissza a hírekhez