JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 21.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Kedvenc énekeseim – 9. rész: Diana Krall (Szőke Nikoletta sorozata)

Kedvenc énekeseim sorozatom 9. részének egy olyan előadónő a főszereplője, aki egyszerre testesíti meg számomra a hűvös eleganciát és a forró érzékiséget. A Nat King Cole-féle ének-zongoratrió felállás és játékmód hiteles képviselője, nemcsak csodásan énekel, hanem zongorázik is. Nagyon meglepődtem a születési dátumát látva, hogy egyrészt november 16-án született - Milán fiam november 15-én -, másrészt idén lesz 59 éves. Előttem mindig egy örök fiatal nő képe van, amikor rá gondolok. Ebből már talán ki is találtátok, kedves JazzMa.hu Olvasók, hogy kiről lesz ma szó: a kortárs jazz egyik legnagyobb sztárjáról, Diana Krall-ról.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 63. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be hetente egyet.
Hatvanharmadik rész: MATTHEW SHIPP - THE INTRINSIC NATURE OF SHIPP.

Parker Jazz Klub csütörtöki koncert

Holnap, szeptember 28-án egy rendhagyó koncerttel folytatjuk az őszi évadot Balatonfüreden. Fiatal jazz zenészek bemutatása lesz a téma.

Magyar Jazz ABC – 392. rész: Flór Gábor

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
150 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Flór Gábornál tartunk.
12 év és 6 hónap alatt eddig 392 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

50 éve történt… Jazz-rock albumok 1973-ból – Herbie Hancock „Sextant”

Herbie Hancock tizenegyedik stúdióalbumát 1972 végén vették fel San Deancisco-ban a Wally Heider és a Different Fur stúdiókban. Az LP-t a Columbia jelentette meg 1973. március 30-án. Ez volt HH első Columbia lemeze. Egyben az utolsó albuma a Mwandishi-féle sextet korszakából!

Újbuda Jazz Fesztivál - 2023-09-22 (Fonó Budai Zeneház)

A Fonó Budai Zeneház nagyszínpadán három fantasztikus formáció lépett fel a Újbuda Jazz Fesztivál második napján. Egy, a nemzetközi kortárs és jazz színtéren megérdemelt sikereket arató világszínvonalú duó, és két új, 2023-ban bemutatkozó formáció búcsúztatta a meteorológiai nyarat annak utolsó estéjén.

Korábbi bejegyzések