JazzMa

Friss Hírek

Hírek

Csapó Krisztián 40. Születésnapi Ünnepi Jazz Koncertje a Budapest Jazz Clubban

November 18-án, szombaton igazi ünnepi hangulat uralkodott a Budapest Jazz Clubban, Csapó Krisztián jazz harsonás egy lenyűgöző koncertet adott 40. születésnapja alkalmából. A zenész egy különleges felállást hozott össze erre az eseményre, amely igazi csemege volt a jazz rajongóinak.

csk.JPG

A ritmusszekcióban két kiváló dobos, Weszely János és Berdisz Tamás váltották egymást, miközben Gayer Ferenc bőgőn és Péter Tamás basszusgitáron biztosították a zenei alapokat.

weszely.JPG

bt.JPG

gf.JPG

fuvosok-bwerdisszel.JPG

A koncert első felében a bigband hangzás dominált, amit négy kiváló fúvós, Bukovinszki Balázs (trombita), Soso Lakatos Sándor (altszaxofon), Meleg Tamás (tenorszaxofon), és Csapó Krisztián (harsona) szólaltatott meg.

zenekar.jpg

csg.JPG

A zongoránál Cseke Gábor ült, aki zeneileg tökéletesen kiegészítette a fúvós hangszereléseket, kiváló szólókat rögtönözve.

Külön említést érdemelnek a vendégművészek, Bolba Éva énekes és Gerendás Péter, akik különleges színt vittek az estébe.

gp.JPG

Gerendás ‘Elkésett karnevál’ című saját dalával érkezett.

csk-scat.JPG

Krisztián időnként maga is dalra fakadt, scat szólóival lenyűgözve a közönséget.

csk-be.JPG

Éváról elmondta, hogy már 1998 óta ismerik egymást, amikor együtt jártak zeneművészeti szakközépbe, később pedig a Zeneakadémia Jazz Tanszékén is évfolyamtársak lettek. Különböző formációkkal együtt koncerteztek Ausztráliában, Kínában, Hongkongban, az Egyesült Államokban, Németországban és az Egyesült Királyságban is.

be.JPG

Bolba Éva éneklése Ella Fitzgerald stílusára emlékeztetett.

bjc-logo.jpg

A klub atmoszférája az igazi New York-i jazz hangulatot idézte, részben a kivetített éjszakai városi háttérnek köszönhetően. A nemzetközi közönség jelenléte (Svájc, Franciaország, Korea, Nagy-Britannia és Kanada) csak fokozta az est nemzetközi jellegét, különösen egy kanadai-brit család említése érdemel figyelmet, akik kifejezetten ezért a koncertért utaztak Budapestre.

csk2.JPG

A második részben funky és fúziós jazz zenék kerültek előtérbe, köztük Csapó Krisztián saját szerzeményei, melyeket a hamarosan megjelenő „High Society” című új albumán lehet majd hallani.

A koncert zárásaként Bolba Éva "Boldog Szülinapot" című dalával köszöntötték az ünnepeltet, majd egy közös blues dallal zárult az este, amiben minden fellépő részt vett.

soso.JPG

Igazán különleges és emlékezetes esemény volt, tele energiával, örömmel és zenei virtuozitással. Külön kiemelendő még Soso Lakatos Sándor szaxofon játéka, akiről még biztosan sokat fogunk hallani.

A közönség és a művészek egyaránt élvezték az estét, különösen jól volt összeállítva a repertoár, a feketeöves jazz rajongók és a műfajjal még csak barátkozók is találtak nekik megfelelő pillanatokat.

csk-konf.JPG

Krisztián humoros konferálása pedig kohéziót teremtett az eklektikus programban.

Boldog Születésnapot!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez