JazzMa

Friss Hírek

Hírek

A legjobbak a legjobbak között - Junior Prima díjátadó

A Demján Sándor által alapított Junior Prima már nevében is a minőséget képviseli és a díj évről-évre a legkiválóbb muzsikusokat támogatja. A magyar jazznek óriási elismerés, hogy műfajunk fiataljai folyamatos támogatásban részesülhetnek.

jp-dij.jpg

A korábbi díjazottak között olyan kiváló jazz muzsikusokat találunk, mint Oláh Dezső, Balogh Roland, Fenyvesi Márton, Szőke Nikoletta, Tálas Áron, Fonay Tibor, Oláh Krisztián, Balogh Tamás, Rafael Márió, Cseh Péter, Várallyai Petra, ifj. Egri János, vagy Horváth Balázs, akik azóta zenei munkásságukkal bizonyították, hogy érdemesek voltak a kitüntetésre.

Idén az impozáns Eiffel Műhelyházban került megrendezésre a díjátadó, ami méltó helyszínnek bizonyult. Az esemény hangulata az 1920-as éveket idézte, ami a jazz muzsikusok számára különösen imponáló.

Az est Mátrai Károly, az MVM vezérigazgatójának köszöntőjével indult, az energetikai cég a zeneművészet kiemelkedő mecénása.

Őt követte a Kossuth-díjas kiváló zongoraművész, Balázs János beszéde, aki személyes szálakat is megpendítve elmondta, hogy első zongoráját pont a Junior Prima-díjnak köszönhetően vásárolhatta meg.

2023-ban a zsűri tagjai voltak: Bágyi Balázs jazzdobos, a MJSZ korábbi elnöke, Balázs János zongoraművész, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja, Dr. Bozóky Anita, a társalapító MVM Zrt. kommunikációs igazgatója, Dr. Kapusi Kálmán nagybőgőművész, Keller András hegedűművész, karmester, Rúzsa Magdolna énekesnő, dalszerző, és Zsoldos Dávid médiavállalkozó.

A díjazottak a díj átvétele előtt professzionális kisfilmekben lettek bemutatva, így adva lehetőséget a közönségnek, hogy egy kicsit közelebbről is megismerjék a művészeket.

2023 Junior Prima díjasai:

Ács Dominika fuvolaművész, összművészeti alkotó

Balog Alexandra zongoraművész

Bucz Magor zeneszerző

gudics-ikrek.jpg

Gudics Marcell dobművész

Gudics Martin basszusgitár-művész

Kissjudit Anna operaénekes

Králik Abigél hegedűművész

Lugosi Ali klarinétművész

nagy-emma.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=5WMlEn9G1VY 

Nagy Emma jazzénekes

Temesvári Bence gordonkaművész

Közülük Ács Dominika Oláh Krisztián jazz zongorista állandó zenei partnere, Nagy Emma műfajunk kiválósága, a Gudics ikrek, Gudics Martin és Marcell pedig jazz berkekben is ismerősek, az elmúlt években többek között Borlai Gergő, Jesus Molina, Frederico Malaman, vagy épp László Attila társai lehettek színpadon és stúdióban.

img-6914.jpg

gf-es-az-egyik-gudicsgyerek.jpg

Gratulálunk a díjazottaknak és a professzionálisan megszervezett gála rendezőinek!  Bízunk benne, hogy az elkövetkező években még sok fiatal jazz muzsikus kaphatja meg ezt a kiemelkedő támogatást!

mjszlogo.jpg


Vissza a hírekhez