JazzMa

Friss Hírek

Hírek

Milky Chance, Caravan Palace, Gregory Porter, és Snétberger háromszor - Elektro-swing, jazz, valamint klasszikus- és jazz improvizációk a VeszprémFest 2024-es programjában

Július 16-a és 20-a között Gregory Porter, a Milky Chance, valamint a Caravan Palace koncertezik a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

sajtaj.jpg

Tegnap bejelentették a VeszprémFest 2024-es programját. Az eseményen részt vett Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, és Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma- díjas gitárművész, a prémium zenei fesztivál 2024-es műsorának kiemelt hazai fellépője.

Júliusban ismét a sokszínű zenei műfajok és világhírű előadók találkozóhelye lesz az egykori érseki pihenőhelyből rendezvény- és koncerthelyszínné átváltozó HISTÓRIA KERT. Július 16-20. között a nagyszínpadon öt nap, öt műfaj, öt élvonalbeli előadója lép fel.

milky-chance.jpg

07.16. Milky Chance

A német Milky Chance a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítve komponálja száz milliós letöltést elérő világslágereit. A formáció zenészeit olyan előadók inspirálták, mint Bob Marley, Jimi Hendrix, vagy a Red Hot Chilli Peppers, zenei stílusukat mégis nehéz behatárolni egyedi módon mixelt stíluskavalkádjuk miatt.
2013-ban „Stolen Dance” című kislemezükkel robbantak be a köztudatba, amely 925 milliós megtekintést érte el a YouTube-on. Turnéztak Európa, Ausztrália és Amerika-szerte, felléptek többek között a Coachella, a Lollapalooza, a Reading & Leeds fesztiválon és a Szigeten is, de feltűntek Jimmy Kimmel Live show-jában is.

caravan-palace.jpg

07.17. Caravan Palace

A francia elektro-swing csapat 2008-ban jelent meg a világ zenei térképén. Az együttes három párizsi zenész szerencsés találkozásából született, akik azzal az eltökélt szándékkal hívták életre a formációt, hogy itt ötvözzék önálló zenei produktummá két szenvedélyüket, az elektronikus zenét és a vintage jazz-hangzást.

Hatásaik között egyaránt tetten érhető Django Reinhardt, Lionel Hampton és a Daft Punk is, szerzeményeikben a harmincas évek fekete-fehér filmjeinek hangulatát idéző hangbetétek, cigány népzenei elemek, swinges futamok és elektronikus groove-ok keverednek.

gregory-porter.jpg

07.19. Gregory Porter

2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után visszatér a királynők városába az amerikai jazz-soul világsztár. A kétszeres Grammy-díjas Porter globális jelenség, azon kevés előadók egyike, aki képes arra, hogy zenéjével tömegekhez juttassa el a kortárs jazzt.

Legutóbbi albuma a „Still Rising” november 5-én jelent meg, a két lemezből álló kiadvánnyal évtizedes pályájának töretlen sikerét ünnepli. A 34 dalból álló gyűjteményben vadonatúj szerzemények, feldolgozások, duettek és korábbi nagy slágerei is szerepelnek. 

snetberger.jpg

2024-ben a VeszprémFest Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma-díjas gitáros művészetéből ad három napon át metszetet a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a JEZSUITA TEMPLOMKERTben. A festői Veszprémvölgyben felállított szabadtéri színpadon a 16. századi jezsuita kolostor romjai és a 17. században épült barokk templomépület magával ragadó atmoszférájú környezetében három nap, három különböző műsort hallhat a közönség.

Snétberger Ferenc ott volt a szárnyait bontogató, idén 20 éves VeszprémFest születésekor 2004-ben és 2005-ben, majd később, 2011-ben is fellépett. 2024 július 18-a és 20-a között a jazz és klasszikus műfajokból merítkező műsorait adja elő pályatársaival, barátaival és tanítványaival.

snetberger-es-serrano.jpg

07.18-án Antonio Serrano spanyol harmonikaművésszel Jazz improvizációk Bach művei alapján című programját hallhatja a közönség. 07.19-én barátok és tanítványok színpadra lépésével Jazz és más inspirációk című műsora hangzik el. 

snetberger-es-fenyo.jpg

07.20-án pedig a Pablo Casals Gordonkaverseny nyertes, jelenleg a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola professzoraként is tevékenykedő  Fenyő László csellóművésszel közös John Dowland és más klasszikus inspirációk című programja lesz műsoron.

Snétberger Ferenc Antonio Serrano-val majd Fenyő Lászlóval közös koncertnapjainak délelőttjein az adott napon fellépő vendégművésszel közösen ingyenes, de regisztrációhoz kötött workshopokat is tart.

Vissza a hírekhez