JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

A Bágyi Balázs New Quartet a Parker Jazz Klubban

December 21-én került megrendezésre a Balatonfüreden üzemelő jazz klubban az év utolsó koncertje, ahol ezúttal a kiváló dobos, Bágyi Balázs és együttese volt a vendég.

Balázsékkal már régóta folyt az egyeztetés egy füredi koncert megvalósítása kapcsán, de ahhoz, hogy egy-egy program megvalósulhasson, gyakran a „csillagok együttállására” van szükség. Mindenesetre nagy várakozásokkal néztünk a zenekar 2023-ban megjelent „Decade” című zenei anyagának bemutatása elé.

bagyi-balazs-new-quartet-decade.jpg

Az idén megjelent, CD formátumban is elérhető albumon hat + 1 („radio version”) kompozíció található, ami azonos sorrendben hangzott el a koncerten.

Elsőként a „Brave Heart”, majd a „Fairy Tale”, és a „Gracious Soul”, valamint a valóban blues elemeket és hangulatot mutató „Blues Mood”.

Balázs a koncert közben említette, hogy nagyon közel állnak hozzájuk a népzenei gyökerek, az elhangzott „Eastern Influence” is ezt igazolta.

Utolsóként következett a „Bass Dance”, melynek zongora bevezetőjét az együttes billentyűse, Oláh Dezső komponálta, közben pedig Oláh Péter bőgős mutathatta meg nem mindennapi képességeit.

od-op.JPG

A koncert utolsó részében elhangzott két jazz standard is, az „All The Things You Are” és a „Cherokee”, amelyben a füredi jazzklub vezetője, Szakáll Norbert gitáros is közreműködött.

Bágyi Balázs ismét egy nagyon komoly anyagot készített, ez egyben köszönhető a szerzeményeknek és közreműködő muzsikusok kimagasló tudásának, zenei érzékenységüknek.

A formáció eredeti szaxofonosát, Soso Lakatos Sándort hosszabb távolléte miatt ezen az estén Ifj. Ludányi Tamás helyettesítette, aki a többiekhez hasonlóan nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott.

bb-lt.JPG

Köszönjük a koncertet a Bágyi Balázs New Quartet tagjainak és nem utolsó sorban, ami mindig lelkes és zeneértő füredi közönségnek.

img-3559.JPG

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez